Aktywne Wpisy

kwasnydeszcz +83
musiałam zrobić mnóstwo badań do wizyty z medycyny pracy na studia (ekg, okulista, lipidogram, bilirubina, próby wątrobowe) no i wydrukowałam te wyniki razem z morfologia, bo mi zlecił lekarz przy okazji. no i baba tak patrzy i pyta:
- mięsa pani nie je?
- no nie
- szkoda. dlaczego nie je pani mięsa?
- ze względów ideologicznych
- no i ze względów ideologicznych ma pani anemię
czy to jest normalne, że lekarz
- mięsa pani nie je?
- no nie
- szkoda. dlaczego nie je pani mięsa?
- ze względów ideologicznych
- no i ze względów ideologicznych ma pani anemię
czy to jest normalne, że lekarz

Sejmita +34

Znacie jakiś patent na zmniejszenie ilości zajmowanego miejsca? Istnieje może jakiś regulowany zasilacz z wieloma wyjściami? Taki, który podłączyłbym do gniazda zasilającego, a z zasilacza wyprowadziłbym kable do poszczególnych urządzeń (rezygnując z oryginalnych zasilaczy).
Mogłaby to być nawet sama płytka elektroniczna. Zrobienie pudełka to już mniejszy problem. Byleby miało wyjścia regulowane.
#telekomunikacja #zasilacz #siecikomputerowe
@Distrust: po co ci regulowane wyjścia? Masz tam coś zasilanego innym napięciem, niż 12V? Kup zasilacz o wydajności prądowej wystarczającej na wszystko, z zapasem, do tego dokup taki rozdzielacz:
https://allegro.pl/oferta/rozdzielacz-zasilania-12v-dc-9-wyjsc-rozgaleznik-8438334317
i tyle, nic więcej nie potrzebujesz, może poza obudową do rozdzielacza (możesz kupić d razu w obudowie).
@Jarek_P: Tak. Na pewno jedno z urządzeń jest na 5V.
Router MikroTika zadowala się szerokim zakresem napięcia wejściowego, więc dla niego 12V powinno być ok. Później sprawdzę resztę urządzeń. Może się uda z takim zestawem jak proponujecie - takie rozwiązanie by mi odpowiadało. Dzięki.
@Distrust: to tu zostaw osobny zasilacz.