Aktywne Wpisy
kukold +21
Czy ktoś przerabiał temat kupna mieszkania z lokatorami? Kupiłem okazyjnie kawalerkę, w której na umowę najmu mieszka jakaś kobita z dzieckiem (mają zameldowanie). W jaki sposób mogę rozwiązać umowę aby przeprowadzić remont i wprowadzić się do mieszkania możliwie szybko?
#nieruchomosci #prawo
#nieruchomosci #prawo

Co jest nie tak z #rozowepaski?
Po kolei. Moj dobry przyjaciel postanowił, że w ciągu 3 lat nadpłaci/spłaci pozostały kredyt hipoteczny (to było jakoś w 2020 roku) i zrobi niespodziankę żonie kupując jakąś działkę w górach, żeby później postawić tam dom (o tym marzyli razem).
Miesięcznie spłacał po ~3k nie mówiąc nic o tym żonie. Robił jakieś mniejsze fuchy po godzinach (#programowanie, ale to nie istotne). Nadpłaty zrobił jakieś 100k
Po kolei. Moj dobry przyjaciel postanowił, że w ciągu 3 lat nadpłaci/spłaci pozostały kredyt hipoteczny (to było jakoś w 2020 roku) i zrobi niespodziankę żonie kupując jakąś działkę w górach, żeby później postawić tam dom (o tym marzyli razem).
Miesięcznie spłacał po ~3k nie mówiąc nic o tym żonie. Robił jakieś mniejsze fuchy po godzinach (#programowanie, ale to nie istotne). Nadpłaty zrobił jakieś 100k
#samochody #motoryzacja
Woskowanie można robić samemu. Woda lepiej spływa. To woskowanie z myjni bezdotykowych jest jedną trzecią skuteczności tradycyjnej metody.
Polerowanie auta salonowego nie ma sensu.
Bardziej bym się skupił na zabezpieczeniu podwozia. Szukaniu ognisk korozji.
( ͡° ͜ʖ ͡°) Przedstawiam zdjęcie 50/50 auta prosto z salonu
@hipeq69 jeśli chcesz chronić lakier od odprysków, rys pod klamkami od długich paznokci itp to tylko zabezpieczenie folią. Jeśli odpryski Ci nie przeszkadzają to możesz zabezpieczyć auto jakąś powłoką lub woskiem, będzie łatwiej się domywać z brudu i mniej brudzić po złej pogodzie. Najważniejsze pytanie - czy chcesz sam
wygląda jak nalot z twardej wody.
@vlodek2532 na szczęście nie mam pianoblacków :D
@Dziwna_mina myślałem żeby kupić te drewniane koraliki (⌐ ͡■ ͜ʖ ͡■)