Wpis z mikrobloga

Witajcie Mireczki! ( ͡° ͜ʖ ͡°)

Dziś mam dla Was mega przepis na świetnego domowego KEBABA
Mięso wołowe jak słynna "kula mocy", bułka w typie pita z sezamem, chrupiąca surówka i sos czosnkowy- niebo w gębie!
Cenowo; ok 24zł za 4 takie bułki / Czasowo: 1,5h. Mięso jest mrożone więc spokojnie- nie trzeba wszystkiego zjadać od razu :)

Co tu dużo pisać- zapraszam do oglądania ( ͡ ͜ʖ ͡) i subowania #mickiewiczgotuje

PS: dopiero raczkuję więc wszelkie uwagi mile widziane :)

#gotowanie #gotujzwykopem #gotujzmikroblogiem #jedzenie #jedzzwykopem #kebab #tworczoscwlasna #chwalesie #youtube
wylaczenaamen - Witajcie Mireczki! ( ͡° ͜ʖ ͡°)

Dziś mam dla Was mega przepis na świe...
  • 41
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@wylacze_na_amen: mireczku widzę rozwój! Cieszę się bardzo że nadal nagrywasz.
Jeszcze 2 miesiące temu byś kupił gotowa bułę i mięso z biedronki już gotowe. A tu proszę. Full DIY

Spróbuj na drugi raz to mięso nabić na szpikulec i piec pionowo w piekarniku skrawając i obracając co jakiś czas. Będziesz miał to mięso takie bardziej suche właśnie jak z kebaba w powiatowym
  • Odpowiedz
Poprawiła się technika krojenia, nóż odpowiedni, ale wciąż parę rzeczy do poprawy:
- dziwnie wyginasz rękę. Po co takie akrobacje? Ramię wzdłuż ciała, zgiąć w łokciu, prosto nadgarstek i kroimy na wprost siebie
- łatwiej się kroi szeroką stroną noża, możesz wtedy ostrze oprzeć na palcach i się nie zsunie (jak stosujesz tzw. claw grip)
- wyginasz palce do przodu, narażasz się na nacięcie

Bułka mało puszysta, słabo wyrosła, ale co kto lubi.
  • Odpowiedz
@adamczo: oj tam oj tam, po pierwsze jest napisane że Mickiewicz - nie można być od razu ekspertem od wszystkiego, pod drugie nie od razu Żym zbudowano, a po trzecie prędzej czy później na tym właśnie kanale powstanie międzynarodowy hit na miarę snickersa w panierce! ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz