Wpis z mikrobloga

#historia #depresja #rzym #starozytnyrzym #niemcy #iiirzesza Od kiedy z powodu wypalenia przestałem trenować sport, który dawał mi sens, że jestem w czymś dobry, że jestem wartościowy, że jestem podziwiany, nie mogę znaleźć hobby, które sprawiałoby mi radość, i poczucie, że jestem kimś. Lubię historię, i dlatego proszę was o polecenie mi książki, o Starożytnym Rzymie, Bizancjum (najlepiej w czasach jego chwały), czy III Rzeszy, książki dla kogoś, kto 1) coś o historii wie, ale jest to wiedza na poziomie rozszerzenia z historii nic więcej 2) książki, która jest ogólna coś na zasadzie historia ogólna Rzymu w czasach cesarstwa, a nie jakaś historia społeczna, wojskowa, i inne. 3)książki popularnej, ogólnodostępnej, którą mogę raczej lajtowo dostać od ręki przy jakimś tam wkładzie poszukiwań Książki, która da mi sens życia, bo k8rwa nie wiem za co się złapać, żeby chcieć próbować utrzymywać się przy życiu. Nie piszcie priv i nie łamcie się, nie sk0ńczę ze sobą. Jak coś sp9rdoliłem to sorry, nie mogę przyzwyczaić się do nowego wypoka dlatego post jest tak nieestetyczny
  • 10
Pierwszego dnia na siłowni jak podchodzisz to trenera i coś pytasz to też mówi, że SKORO PYTASZ TO #!$%@? WIESZ O TRENOWANIU IDŹ SOBIE

@tactic: trener to sprzedaje usługę tumanie