Aktywne Wpisy

Bobito +289
#golgif #mecz #fcbarcelona
Barcelona - Brest 3-0, Lewandowski po raz 101 w lidze mistrzów.
Mirror: https://streamin.one/v/b7523451
Barcelona - Brest 3-0, Lewandowski po raz 101 w lidze mistrzów.
Mirror: https://streamin.one/v/b7523451

picasssss1 +6
Cześć mam takie pytanie może ktoś dla mnie je wytłumaczy.
W Świdniku powstało coś rodzaju specjalnej strefy ekonomicznej, dzięki temu okolica zyskała nową drogę. Droga jak na nasze standardy nowa ponieważ ma niecałe 2-3 lata.
I tutaj kieruje swoje pytanie, co kierowało projektantami żeby umieścić na nowej drodze studzienki z prawej strony, gdzie dziennie jeździ kilkadziesiąt samochodów ciężarowych xD
Czy
W Świdniku powstało coś rodzaju specjalnej strefy ekonomicznej, dzięki temu okolica zyskała nową drogę. Droga jak na nasze standardy nowa ponieważ ma niecałe 2-3 lata.
I tutaj kieruje swoje pytanie, co kierowało projektantami żeby umieścić na nowej drodze studzienki z prawej strony, gdzie dziennie jeździ kilkadziesiąt samochodów ciężarowych xD
Czy

źródło: IMG_20241126_224024
Pobierz
Jestem bardzo zadowolonym posiadaczem Edifierów H880. Szukam drugiej pary słuchawek, ale otwartych.
Budżet - do 1500zł. Muszą być nówki, żebym w razie czego oddał, gdy nie podejdą.
Źródło - AIM SC808, niemodowany. Chciałbym synergii, dlatego wykluczyłem Philipsa X2HR, które ponoć słabo wypadają razem z AIMem.
Zastosowanie - gry (single player), potrzebuję fajnej imersji, "kinowości". Nie muszę mieć idealnego pozycjonowania czy słyszenia kroków przez ściany, nie gram w takie gry.
W dalszej kolejności będą służyły też do słuchania muzyki. Muszą być wygodne.
Myślałem o Beyerdynamics DT990 (250ohm) lub TYGR 300 R.
#sluchawki #audiofile #sprzetaudio #sprzetkomputerowy #hifi
Komentarz usunięty przez autora
@SmartCheetah: Ten brak "synergii" spowodowany jest stosunkowo wysoką impedancją wyjściową twojej karty (co z obiektywnego punktu widzenia jest jej wadą), która w zależności od impedancji słuchawek może wpłynąć na ich dźwięk. W przypadku X2HR przekłada się to na podbicie basu głównie w zakresie 30-100Hz.
Poczucie immersji czy kinowości to bardzo subiektywna sprawa, jako słuchawki które dają takie
Nie powinno być problemu, co najwyżej lekkie podbicie między 50-200Hz, ale zapewne na takim poziomie że nie będzie słyszalne.