Czy jest tutaj jeszcze ktoś kto poradzi co mogło się zepsuć w ekspresie do kawy? Serwis serwisem, ale zanim zacznę szukać może ktoś odgadnie przyczynę. Ekspres ciśnieniowy, automat - nivona 759. Po zmieleniu kawy i próbie zaparzenia automat wyrzuca zmielona kawę do pojemnika (w ogóle nie próbuje jej zbić w sensie, nie ma ciasteczka kawowego), brak jakiegokolwiek komunikatu ani błędu. Padł zaparzacz, pompka? Gdy ustawiam najniższą ilość zmielenia i wody to coś tam próbuje robić ale wyskakuje taka "kupa" a nie ciasteczko a na najwyższych ilościach nawet nie próbuje tylko od razu wyrzuca do pojemnika zmieloną kawę. #ekspresdokawy #kawa #kiciochpyta #serwisagd #pomoc #nivona
@vitek6: no właśnie ale co rozebrać i co sprawdzić :D standardowo zaczęła się pojawiać woda pod ekspresem (ale tylko jak zrobi kawę) i tej kawy zaczął robić mniej od paru dni.
@Kulek1981: nie zdążyłem nagrać póki co,ale dzieki za chęci :-) W międzyczasie zauważyłem że przytkana była prawa dysza wylotu kawy (tak dość mocno, prawie w ogóle nie chciała lecieć woda /Kawa tak że wywalało ją otworem z tyłu), puściłem dodatkowo program odkamieniania i kilka razy czyszczenia z tabletką i trochę przedmuchałem tę dyszę, puściło i jest teraz dużo lepiej, nawet robi kawę ale jeszcze nie robi takiego zwartego ciasteczka po
Nie wiem jak można kibicować państwu totalitarnemu aka Anglii. Oni za to jaki syf zrobili ze swoim krajem i jak traktują swoją ludność etniczną, powinni być wykluczeni bardziej niż Rosja. #mecz
Ekspres ciśnieniowy, automat - nivona 759.
Po zmieleniu kawy i próbie zaparzenia automat wyrzuca zmielona kawę do pojemnika (w ogóle nie próbuje jej zbić w sensie, nie ma ciasteczka kawowego), brak jakiegokolwiek komunikatu ani błędu. Padł zaparzacz, pompka? Gdy ustawiam najniższą ilość zmielenia i wody to coś tam próbuje robić ale wyskakuje taka "kupa" a nie ciasteczko a na najwyższych ilościach nawet nie próbuje tylko od razu wyrzuca do pojemnika zmieloną kawę.
#ekspresdokawy #kawa #kiciochpyta #serwisagd #pomoc #nivona
źródło: DSC_0102
PobierzW międzyczasie zauważyłem że przytkana była prawa dysza wylotu kawy (tak dość mocno, prawie w ogóle nie chciała lecieć woda /Kawa tak że wywalało ją otworem z tyłu), puściłem dodatkowo program odkamieniania i kilka razy czyszczenia z tabletką i trochę przedmuchałem tę dyszę, puściło i jest teraz dużo lepiej, nawet robi kawę ale jeszcze nie robi takiego zwartego ciasteczka po