Aktywne Wpisy

ewolucja_myszowatych +972
Każda karta sim musi być zarejestrowana, każda transakcja bankowa jest dostępna dla urzedników, każdy przelew między bankami jest monitorowany, ludzie wysyłają urzędom codziennie jakieś jpk, bank wie kiedy i gdzie kupiłeś bułkę i do jakiego lekarza chodzisz, wie ile śladu węglowego nawydychałeś w tym miesiącu
Ale ten BMW nie jest nikomu znany, urzędnicy nic nie wiedzą, policja nic nie wie, nie ważne że usmażyła się żywcem rodzina z dzieckiem, nie ma sensu
Ale ten BMW nie jest nikomu znany, urzędnicy nic nie wiedzą, policja nic nie wie, nie ważne że usmażyła się żywcem rodzina z dzieckiem, nie ma sensu

ulaniecbezkilosow986 +294
Julka, extinction rebellion
#bekaztwitterowychjulek
#julka
#p0lka
#bekazlewactwa
#bekazfeministek
#feminizm
#bekaztwitterowychjulek
#julka
#p0lka
#bekazlewactwa
#bekazfeministek
#feminizm

Każdy promień słońca padający na ciało jest taki przyjemny... Człowiek na chemii jest niezdolny do odczuwania przyjemności!!! Na chemii stajesz się przygłupim warzywem któremu wydaje się że jest szczęśliwy, a gdy chemia schodzi czujesz jak bardzo było to złudne... W większości efekt "pozytywny" chemii to placebo... Jednak skutki uboczne są jak najbardziej prawdziwe... Branie chemii od psychiatry to świadome godzenie się na bycie warzywem.
Dosłownie wszystko stało się przyjemne!!! Zapachy, smaki, wszystko takie rzeczywiste i przyjemne. Nigdy więcej chemii, bycie warzywem jest zbyt wysoką ceną za samo bycie bez możliwości odczuwania przyjemności.
#psychiatria #depresja #escitalopram #paroksetyna
I z doświadczenia wiem, że różnice między normalnością a chemicznym zombie stają się widoczne dopiero po całkowitym zaprzestaniu przyjmowania chemii. Można się przyzwyczaić do stanu nijakiego, i wmówić że jest przyjemne. W tym tygodniu zauważyłem tyle pozytywnych zmian, że zespół odstawienny mi nie straszny, jestem pod wrażeniem jak piękne jest życie bez chemii.
"I'm not sure that putting faith in some chemical to make up for social ills that tend to make us depressed is ever really going to be a successful way forward," Horowitz said. "From what I can see, humans are mammals, and mammals have needs for community and purpose
Liczysz się tylko ty... i twoja pozycja w społeczeństwie, u najbliższych, często jest tak #!$%@? że pomoże tylko *** albo pogodzenie się z samotnością, szukanie pracy dla samotnika.
https://www.verywellmind.com/long-term-effects-of-antidepressants-4158064
Alkoholu i tak chyba nie ruszę, tylko ogłupia... Najlepsze to co dała natura.
@DoudouPetit: @matt-brjnm jestem w tym momencie dokładnie na esci i trittico. Fakt, część rzeczy jest mi obojętna, ale wobec tego, jaki wpływ miały na mnie różne sytuacje i do jakiego stanu mnie doprowadziły to już wolę tą obojętność. Jeśli chodzi o zwykłe wyrzuty dopaminy, to może jest odrobinę o to ciężej czy rzadziej, ale nie tak, żebym
Jeżeli różne sytuacje powodują niekorzystne zmiany, to znak że te sytuacje nie powinny się powtarzać, nawet gdyby miało się to skończyć samobójem (#!$%@? ludzkość nie dorosła do pozwolenia na spokojne odejście bez cierpienia), a nie