@JuzTuKiedysBylem te zapsy różnią się od samego tipowania autora, które jest przy każdym poście? Po kliknięciu otwiera mi Wallet of Satoshi i mogę przelać dowolną ilość satsow
@CzulyTomasz: to jest rozszerzenie tej funkcjonalności. Standard NIP-57. Jak Twój klient i portfel to obsługują. To po użyciu tego tipa przy poście i zrobieniu transakcji w tamtym miejscu doda się do licznika liczba satsow jakie przelałeś. Patrz screen poniżej. Coś jak licznik plusów na wykopie, ale pod spodem idzie realna wartość. Portfele które to obsługują to WoS i LightningTipBot na pewno (tych dwóch używam). Z klientów używam teraz tylko
@CzulyTomasz: dostałem właśnie maila z dostępem do early beta Current App. Będę testował na dniach. Jak będziesz się bawił w różne klienty to pamiętaj żeby wyeksportować listę relayów, których używasz. Chyba że nic nie gmerałeś jeszcze z relayami. Większość klientów ma swoją listę domyślnych jeżeli user nie wyeksportował na protokół swojej listy i mogą Ci zmieszać feed.
https://zaplife.lol/
#nostr #bitcoin #lightningnetwork
Komentarz usunięty przez autora
Standard NIP-57.
Jak Twój klient i portfel to obsługują. To po użyciu tego tipa przy poście i zrobieniu transakcji w tamtym miejscu doda się do licznika liczba satsow jakie przelałeś. Patrz screen poniżej.
Coś jak licznik plusów na wykopie, ale pod spodem idzie realna wartość.
Portfele które to obsługują to WoS i LightningTipBot na pewno (tych dwóch używam).
Z klientów używam teraz tylko
Jak będziesz się bawił w różne klienty to pamiętaj żeby wyeksportować listę relayów, których używasz. Chyba że nic nie gmerałeś jeszcze z relayami.
Większość klientów ma swoją listę domyślnych jeżeli user nie wyeksportował na protokół swojej listy i mogą Ci zmieszać feed.
Testuję tego Amethysta, faktycznie widać przy poście, jak wysłałem gdzieś tam zapa do autora. Na razie wygląda to spoko