"Polskę można rzucić na kolana w godzinę, przy pomocy konwencjonalnej broni sprawić, by wróciła do epoki kamienia. 50-60 strategicznych obiektów można zniszczyć w 20 minut. I Polski nie ma."
@yosemitesam: @yosemitesam przecież on mówi prawdę. 60 obiektów to jakieś 240 rakiet i Polska leży a NATO odpowie albo i nie dla nas i tak będzie już po zawodach.
tak, ciekaw jestem jak to zamierzają zrobić bez wywołania wojny z NATO
@tigerus78: przecież on nic nie napisał o niewywoływaniu wojny z NATO. Iskander spod Kaliningradu do Warszawy leci niecałe 5 minut. Do elektrowni w Kozienicach i Zakładów Azotowych w Puławach odpowiednio 30 i 40 sekund dłużej. Do elektrowni w Polańcu i Zakładów siarkowych w Tarnobrzegu następne 2-3 minuty. Ciekawe ile systemów przeciwrakietowych potrafiących zestrzelić to dziadostwo jest po drodze. A
@yosemitesam: Częściowo ma rację, bo Polska nie ma własnej pplot praktycznie i polega tylko na ochronie NATO (też NATO nie chroni aktualnie obiektów strategicznych w Polsce więc taki atak #!$%@?ąc od odpowiedzi NATO powiódłby się). Ukraina od dawna ma jedną z najsilniejszych pplot i to bez wsparcia Zachodu. Jak przed eskalacją wojny pisałem, że pod wieloma względami armia ukraińska jest silniejsza od polskiej, to mi odpisywano, że Polska ma świetną armię,
@Fuate: nie, słowianie to ogólnie bardziej neandertalczycy, chociaż nie, ci pierwsi muszą przejść z 5 milionów lat ewolucji by dorosnąć do poziomu tych drugich ja na szczęście mam w sobie połowę genów prawdziwych inteligentnych ludzi
ruskie #!$%@? zapominaja, ze do nich tez mozna strzelac i nikt by nie mial wtedy obiekcji jak z ukrolami. a nawet solo bez nato moska jest w zasiegu xD tfu na karaluchow jak w tym kawale -pojde na wojne, przygoda, postrzelam sobie -a nie boisz sie ze cie zabija? -mnie? a za co?
@bombastick: Wystarczy spojrzeć na jego wpisy, to przegryw atakujący polki, polaków. Ocenia Polske przez pryzmat swojego nieudolnego życia.
@yosemitesam Nie udała im się jedna wojna, to teraz będa wygrywać te w swoich chorych umysłach. Polska w przeciwieństwie do Ukrainy nie jest podzielona, nie ma tutaj co trzeciego człowieka który wolałby do rosji. Od samego początku mieliśmy dużo niezawodnej tak chwalące przez Ukraińców broni przeciw czołgowej
@harold97 człowiek inteligentny nie musi nikomu udowadniać, dlaczego jest inteligentny. Nie zgadzam się z twoim rozumowaniem, ale wiem, że każdy ma swoją bańkę informacyjną. Ja też ją mam.
"Polskę można rzucić na kolana w godzinę, przy pomocy konwencjonalnej broni sprawić, by wróciła do epoki kamienia. 50-60 strategicznych obiektów można zniszczyć w 20 minut. I Polski nie ma."
@yosemitesam: Jedyny przypadek w historii, który pokazuje kraj, poddający się po bombardowaniu strategicznym to poddanie się Japonii.
Ten cytat z programu Sołowjowa zrobi karierę
i tak dobrze ocenił polaczków, ja bym dam 10 min bo ten kraj sam z siebie się #!$%@?
xD
@yosemitesam: to akurat może być ponura prawda, reszta wypowiedzi niekoniecznie, ale się z tym łączy
ile można się bawić
@harold97: a ty jakiej narodowości?
@tigerus78: przecież on nic nie napisał o niewywoływaniu wojny z NATO.
Iskander spod Kaliningradu do Warszawy leci niecałe 5 minut. Do elektrowni w Kozienicach i Zakładów Azotowych w Puławach odpowiednio 30 i 40 sekund dłużej.
Do elektrowni w Polańcu i Zakładów siarkowych w Tarnobrzegu następne 2-3 minuty.
Ciekawe ile systemów przeciwrakietowych potrafiących zestrzelić to dziadostwo jest po drodze.
A
ja na szczęście mam w sobie połowę genów prawdziwych inteligentnych ludzi
jak w tym kawale
-pojde na wojne, przygoda, postrzelam sobie
-a nie boisz sie ze cie zabija?
-mnie? a za co?
@bombastick: Wystarczy spojrzeć na jego wpisy, to przegryw atakujący polki, polaków. Ocenia Polske przez pryzmat swojego nieudolnego życia.
@yosemitesam Nie udała im się jedna wojna, to teraz będa wygrywać te w swoich chorych umysłach.
Polska w przeciwieństwie do Ukrainy nie jest podzielona, nie ma tutaj co trzeciego człowieka który wolałby do rosji.
Od samego początku mieliśmy dużo niezawodnej tak chwalące przez Ukraińców broni przeciw czołgowej
@yosemitesam: Jedyny przypadek w historii, który pokazuje kraj, poddający się po bombardowaniu strategicznym to poddanie się Japonii.