Aktywne Wpisy
kot_kustosz +620
Namalowałam kota przy mięsnym stole i zapozowałam z plastrami sopockiej na ryju ( ͡º ͜ʖ͡º)
W komentarzu foto modela ʕ•ᴥ•ʔ
Farby akrylowe na płótnie 50x70
tag: #kotkustosz
ig: https://www.instagram.com/kot_kustosz/
#pokazkota #tworczoscwlasna #kitku #malarstwo #rysujzwykopem #humorobrazkowy #koty #pokazmorde
W komentarzu foto modela ʕ•ᴥ•ʔ
Farby akrylowe na płótnie 50x70
tag: #kotkustosz
ig: https://www.instagram.com/kot_kustosz/
#pokazkota #tworczoscwlasna #kitku #malarstwo #rysujzwykopem #humorobrazkowy #koty #pokazmorde

Janusz_Conway +564
Wrzucamy ryje które zasługują na proces po 15.10, ode mnie ten aparatczyk:
#tusk #bekazpisu #wybory #tvpiscodzienny #marsz #galeriazdrajcownarodupolskiego
#tusk #bekazpisu #wybory #tvpiscodzienny #marsz #galeriazdrajcownarodupolskiego

Zmieniłem miejsce położenia czujnika, kupiłem też taki sam czujnik do drugiej łazienki (jeszcze nie podłączyłem), ale
1. pierwsze pytanie brzmi czy zadziała to z dwoma szeregowo podłączonymi czujnikami.
Pierwszy z podłączonych czujników jest w odległości około 6-8m, ale... zwykle nie działa. Czasem się zapali, ale zwykle nie. Tzn nie wzbudza pompki lub robi to niezwykle rzadko, chyba, że zewrę przewody ręcznie
Mam też podłączone ledy, które ułatwiają mi diagnozę odnośnie tego kiedy zadziała.
Napięcia wydają się w porządku (mierzę na kablach przy centralce i przy czujniku - wartości podobne). Zatem wydaje mi się, że pozostaje zmienić czujnik i zobaczyć czy to zadziała.
2. Drugie pytanie: Czy może ktoś ma inny pomysł jak to zdiagnozować?
3. Chyba sobie wrzucę szeregowo jakiegoś Sonoffa 230v do gniazdka na rysunku żeby awaryjnie móc chociaż włączyć tę pompkę ze smartfona. Good ideA?
#pir #czujnikruchu #smarthome #pompa
Komentarz usunięty przez autora
Są obecnie do kupienia "czujniki obecności", one są bodajże połączeniem czujki pir z mikrofalową, do wykrywania obecności w łazience powinny być lepsze.
@Jarek_P: tak, równolegle, czyli tak jak na w/w schemacie. Spróbuję.
A widzę, że są też jakieś bezprzewodowe typu tuya/ zigbee czy coś. Pewnie na tym się skończy jak nie dogadam się z kablem.