Aktywne Wpisy

zaczarowany_olowek +1356
Szukam "onko blizniaka" a dokładniej osoby z pierotnym nowotworem złośliwym kości - lokalizacja wewnątrz kręgosłupa - ucisk na rdzeń kręgowy
Moja mama - w 3 dni runął jej świat
Na wszystkie zgłaszane lekarzom sygnały słyszała jedno "taka Pani natura"
Życie doświadczyło ją solidnie, a teraz kiedy mogłaby w końcu pożyć pełnia życia straciła dosłownie grunt pod nogami.
Straciła władze w nogach - w trybie nagłymprzeszła bardzo trudną operacje. Guz o którym nie
Moja mama - w 3 dni runął jej świat
Na wszystkie zgłaszane lekarzom sygnały słyszała jedno "taka Pani natura"
Życie doświadczyło ją solidnie, a teraz kiedy mogłaby w końcu pożyć pełnia życia straciła dosłownie grunt pod nogami.
Straciła władze w nogach - w trybie nagłymprzeszła bardzo trudną operacje. Guz o którym nie

Mirki, piszę prawdopodobnie swojego ostatniego posta tutaj.
Wielu z Was nazywa się przegrywami bo, nie wiem. Nie mieszkacie w mieście wojewódzkim, cokolwiek.
Przytoczę Wam historie mojej wegetacji. Usłanej jedynie morzem łez i wysiłków bez perspektyw.
Mam 24 lata. Wychowałem się w #!$%@? biedackiej rodzinie, matka nauczycielka, ojciec policjant. Mieszkaliśmy w domu ojca, można powiedzieć 'pokoleniowym' - z babcią na jednym podwórku. Połowa więc należy do ojca, druga połowa należy do ciotki, tj.
Wielu z Was nazywa się przegrywami bo, nie wiem. Nie mieszkacie w mieście wojewódzkim, cokolwiek.
Przytoczę Wam historie mojej wegetacji. Usłanej jedynie morzem łez i wysiłków bez perspektyw.
Mam 24 lata. Wychowałem się w #!$%@? biedackiej rodzinie, matka nauczycielka, ojciec policjant. Mieszkaliśmy w domu ojca, można powiedzieć 'pokoleniowym' - z babcią na jednym podwórku. Połowa więc należy do ojca, druga połowa należy do ciotki, tj.
#wojna #wojsko #ukraina #rosja #polska
Te Polskie T-72, których używają Ukraińcy i rozwalają super Rosyjskie czołgi, to są tylko jakieś mistyfikacje.
@Vistu: to nie tylko problem aury, ale również nośności mostów, wiaduktów i dróg. Oraz generalnie braku dróg na Ukrainie. A te specjalne gąsienice to takie zimowe opony, co nie? Jakis link byś rzucił, bo pierwszy raz o tym słyszę...
to w pl teraz? a u nas chyba jeżdżą zielone a nie pustynne
@mial85: jeżeli masz 20 lat to może faktycznie za Twojego życia nikt się nie spodziewał. Abrams i założenia przyjęte podczas jego projektowania są jednak trochę starsze
@Nieszkodnik
Tutaj macie link
https://www.sfsa.org/tutorials/ice_cleat/default.htm
I przykleje ciekawy komentarz:
" This tank in the video was obviously performing with just its standard T156 general purpose medium/hard rubber padded track. When deployed in cold regions where ice and snow are likely, the Abrams can be fitted with tungsten carbide studded
@Vistu: a jak wygląda niestandardowa, na specjalną aurę, o której pisałeś?
Bo dałeś link do takiej, jakiej używają na drogach/asfalcie, żeby nie zniszczyć nawierzchni. Polskie czołgi też takie mają.
@mial85: bo państwa europejskie (Niemcy, Francja, UK) mają własną produkcję czołgów, o długich tradycjach, dlatego Abrams nie jest tu pożądany.
" a jak wygląda niestandardowa, na specjalną aurę, o której pisałeś?
Bo dałeś link do takiej, jakiej używają na drogach/asfalcie, żeby nie zniszczyć nawierzchni. Polskie czołgi też takie mają."
W tym co podrzuciłem masz opisane i też poglądowe foto jak to wygląda lub wyglądało w starszej wersji abramsa. Także faktem jest, że armia amerykańska wykorzystuje specjalny rodzaj gąsienic na tego typu warunki atmosferyczne. a tu cytat:
" But under icy
@mial85: Aha czyli w tej formie jadą na front xD Skąd ty się urwałeś typie?
@mial85: Tak, bo był projektowany i wprowadzony do służby w czasach zimnej wojny i stąd najwięcej Abramsów stacjonowało poza USA w RFN.
W slizganiu sie chodzi o wspolczynnik tarcia, a ten jest tym wiekszy im wieksza jest masa.
Wszyscy dyskutują, czy podjedzie pod ośnieżoną górkę i jak poradziłyby sobie na takowej inne czołgi, a nikt nie zwrócił uwagi, że one wyjadą w pole dopiero latem, kiedy na ukraińskich stepach żadnego śniegu nie ma.
@mial85: Zamiast snuć swoje teorie z dupy sprawdź historię projektu abramsa oraz z jakiej koncepcji się wywodzi.