Wpis z mikrobloga

kolejna próba konsumpcji się zesrała, już nie wiem co robie zle. pokruszony susz przez 45 min w 110 °, wyszedł brązowy jak abv. potem do sloika z masłem i to gotowałem 2 godziny (w przepisie było 1-2 godziny) w kąpieli wodnej w temp 80-90°. 5g materiału w 100g masła.
zjadłem 50g masła więc #!$%@? ponad 2 geez palenia, powinienem być skuty jak bąk a ja czułem maksymalnie jak po zapaleniu.
już mam dość, za każdym razem uzywam innego przepisu i nigdy #!$%@? nie działa XD
mam też cały wor abv, które w żaden sposób nie działa oralnie. wbite w papę i spalone jest aktywne, wtf cumple?
#jarajzwykopem #wykopjointclub
  • 8
@Disscord93: no i widzisz, przepisów jest masa i każdy mówi skrajnie różne rzeczy.
najczęściej w przepisach jest 3 do 6 godzin gotowania, a w ogóle przepis niby na kozaka przewiduje całą dobę gotowania xD
dekarboksylacja? 2 minuty prazenia na patelni vs piekarnik, od 110 do 220 stopni, od 30 do 90 minut.
a spytałem ziomka o przepis (robił kilka razy i był kontent) to mówił o 160° i 1.5h w
@jony-terrt: ja robiłem tak:
Użyłem 2.5g w 100g masła
Dekarboskylacja w piekarniku 100-110st. przez 45 minut
Później rozpuszczam maslo z wodą, wrzucam wszystko i gotuje na parze na malutkim ogniu przez ~2.5 godziny
Filtruje, i odsączam resztki. Ze 100g. masła zostało mi ok. 80g.

Z tak zrobionego masła robiłem ciasteczka z masłem orzechowego. Wyszlo mi z tego 15 ciasteczek. Po jednym była lekka przyjemna bomba, po dwóch bylem high as a
@wyazz: no to przeciez zrobilem, i nie ma jednego konkretnego przepisu xD
na stonerchef polecają 24h gotowania, tu wyzej mi ziomo mówi, ze przegotowane.
i tak jest wszędzie;) na yt również.