Aktywne Wpisy

#zwiazki #rozowepaski #niebieskiepaski #kiciochpyta #wzrost
Czy mielibyście problem żeby spotykać się z wyższą kobietą? Poznałem fantastyczną dziewczynę, ale jest wyższa 3-4cm, ogólnie mi to nie przeszkadza, jej również, ale mam wrażenie że ludzie się na nas ciągle gapią jak gdzieś wychodzimy, chyba że mam już urojenia xdd
Czy mielibyście problem żeby spotykać się z wyższą kobietą? Poznałem fantastyczną dziewczynę, ale jest wyższa 3-4cm, ogólnie mi to nie przeszkadza, jej również, ale mam wrażenie że ludzie się na nas ciągle gapią jak gdzieś wychodzimy, chyba że mam już urojenia xdd

Jak brzmią wasze safewordy z partnerami i partnerkami?
#pytanie #rozowepaski #niebieskiepaski #seks #zwiazki #bdsm
#pytanie #rozowepaski #niebieskiepaski #seks #zwiazki #bdsm
Takie f11 m550d z cynamonem w srodku z zajechanym silnikiem w utrzciwych piniondzach i byłbym niezwykle zadowolony
@NaczelnyAgnostyk: No to raczej nie usuniesz
@RobertPupica: Beka z chlopów którzy żyją historiami poprzedniego pokolenia.
Zachód 2023 to nie Zachód 2003. Polska 2023 to rowniez nie Polska 2003.
20 lat temu to byl wybór miedzy bezrobociem w Polsce, a posiadaniem pracy na Zachodzie. Nadal trzeba bylo ogladac kazda zlotówke na zachodzie (bo umowmy sie ale wiekszosc osob ktore wyjechaly pracowac za minimalna na zachodzie zazwyczaj
@DeutscheGesetze: Niemcy to duzy kraj i Polska to duzy kraj. W zaleznosci od tego gdzie, to tak jest np.
Praca za minimalna krajowa w Monachium oznacza mniej wiecej tyle samo co praca za minimalna krajowa w Warszawie - praktycznie nie da sie zyc.
@GerwynPrice: Nic takiego nie napisalem przeciez.
@GerwynPrice: I odniosłem sie do tego w tym wpisie: https://wykop.pl/wpis/70453631/nie-widze-w-tym-kraju-dla-mnie-zadnej-przyszlosci-#249796097
Dodatkowo nie zgodze, zeby nazywac to 7k netto. To nie jest
@GerwynPrice: No i widzisz, juz zaczynasz szukac warunków przy których zagranica się opłaca. To jest dokładnie moj przekaz: "to nie jest takie oczywiste, ze zagranica sie oplaca", a to ze znajda sie warunki atrakcyjne w jedna czy druga strone to
xD przecież sam napisałeś
W rodzinie pracuje więcej niż jedna osoba.
Nie bardzo. I nikt nie będzie jechał robić za minimalną do Monachium.
Jak się zarabia minimalną, to są mniejsze
@PiotrFr: Para to nie rodzina. Rodzina to jeszcze inny temat.
Dokładnie tak samo jak w Polsce.
Ale potrzebna jest, żeby stworzyć rodzinę
Tyle, że w Polsce za 2.700 nie utrzymasz mieszkania i siebie bez problemu nawet w małym mieście. Mieszkanie, które wynajmuje z opłatami to ok 2k. A gdzie reszta?
A chcesz tu jeszcze oszczędzić?
Na przykładzie Francji:
Minimalna 1600 netto
Mieszkanie ~40m2 z opłatami 500€
Zostaje 1100€ na życie
Polska
@PiotrFr: No ale to jest inny temat.
Utrzymasz bez problemu.
Juz to widze jak wynajmujesz mieszkanie w Paryzu za 500 euro. Totalne bzdury.