Aktywne Wpisy

EvilToy +170
Po co się tak obnosić ze swoją orientacją? Toleruje takich ludzi i nie dyskryminuje, ale ich upodobania seksualne powinny zostać w domu. Nikogo nie obchodzi komu Bosak wkłada.
#neuropa #bekazprawakow
#neuropa #bekazprawakow

ol_Io +373

Mam jednak zagwostkę, co zrobić z okapem w kuchni, szczególnie, że jest to aneks.
Mogłoby się wydawać, że sensownie byłoby wstawić po prostu pochłaniacz, ale nie jestem przekonany do tego rozwiązania i obawiam się zapachów. Mam taki w aktualnym miejscu zamieszkania (co prawda średniej klasy) i nie radzi sobie przy gotowaniu - zapachy roznoszą się po wszystkich pomieszczeniach.
Czy z droższymi egzemplarzami jest lepiej?
Z jednej strony lepszym rozwiązaniem wydaje się zwykłī okap z rurą wyprowadzoną na zewnątrz (w lini prostej jest tylko jakieś 3m do ściany). Ale dwie sprawy:
1. Jak ma się to później do szczelności i wychładzania budynku?
2. Jaką rure najlepiej wstawić co by ją całkowicie zamaskować (ściana z 24 cm Solbetu).
Co sądzicie? Jak to rozwiązaliście u siebie?
#budujzwykopem #budowadomu #remontujzwykopem #pytanie
@mentari: po co wybierać, gotowanie w domu = smród w całym domu, obojętnie czy masz kuchnię zamykaną na drzwi pancerne i dwa wyciągi czy aneks. Tego się nie da przeskoczyć, ewentualnie zapach może być mniej lub bardziej wyczuwalny ale będzie zawsze
przecież będziesz miał rekuperację. Robisz pochłaniacz, a resztą zajmie się wentylacja.
Wystarczy ją zaprojektować, tak żeby było przynajmniej 1-1,5 wymiana kubatury budynku, to zapachy szybko wywietrzą się.
@ZdeformowanyKreciRyj: ja nie wiem co wy gotujecie, ale przygotowywane jedzenie raczej pachnie, a nie śmierdzi. Przy podawaniu na talerzu też mówicie, że wam to śmierdzi? "mmm ale śmierdzi, ale za to smakuje dobrze"?