Wpis z mikrobloga

W latach 2023-2024 rząd dofinansuje samorządom budowę przyszkolnych hal sportowych o lekkiej konstrukcji na łączną kwotę 2 mld zł - podano w komunikacie po posiedzeniu Rady Ministrów.

To co, TAMEX OBIEKTY SPORTOWE to the moon? xd
#gielda
  • 8
@clrshck: niekoniecznie. Kontrakty pewnie dostanie jakaś firma z okolic Pcimia z kapitałem zakładowym 5 koła. ABW już sobie wystawi jakichś słupów żeby robić interesy jak na @orlen_lite którego prezesem jest właśnie taki kmiotek nasłany przez służby żeby miał swoje królestwo ale nie fikał za dużo i dzielił się z kim trzeba.
@clrshck: dzięki za info, zobaczymy co z tego wyjdzie. Moim zdaniem nie ma opcji żeby na tym nie skorzystali. Z tego co widzę to regularnie podpisują mniejsze lub większe umowy na realizacje obiektów, ale te 2 miliardy moga dać poważny impuls do wzrostu. No i technicznie też ładnie wygląda, dno na 1.8 ubite.
@wyleszczony: tylko jak nie wyjdzie, to pretensje nie do mnie :D. Wbiłem typowo pod te info po 1.73 bez większej analizy spółki licząc, że info się trochę rozniesie i będzie chwilowy wystrzał. Chociaż długoterminowo kiedyś patrzyłem na tą spółkę i wtedy nie wyglądała źle, a kurs i tak mocno zleciał.
@clrshck: Jak na banana to 26% nie jest złym wynikiem :D A wieści dopiero roznoszą sie po portalach informacyjnych. 2 miliardy działają na wyobraźnie. Wykres wygląda ładnie, kisiło się pół roku na 1.8 zł, kapitalizacja niska. Zobaczymy jak wyjdzie.