Wpis z mikrobloga

Cześć! Wierzę w moc Wykopków dlatego piszę!
Otóż wczoraj w Katowicach przydarzyła mi się historia taka, że spotkałam panią, poprosiła mnie o to bym kupiła jej coś do jedzenia. Po rozmowie z nią okazało się, że ma ogromne problemy z lewym biodrem i kręgosłupem, dodatkowo żyje bez prądu, ponieważ wszystkie pieniądze jakie dostaje od państwa( niestety pracować nie może) idą na lekarstwa i inne rzeczy potrzebne do życia. Byłam u tej Pani w domu i niestety warunki nie są za dobre ale tyle dobrego,że ma gdzie mieszkać. Niestety nie ma też telefonu, ja jej pomogłam jak mogłam, zrobiłam zakupy, wykupiłam leki i jeszcze dałam trochę gotówki, no ale czasy teraz ciężkie, więc ja sama nie bardzo mogę jej pomóc.Wiem, że Pani nie ma ubrań i brakuje żywności, dlatego prośba do osób z Katowic ( oczywiście inni też mogą pomóc), może ma ktoś jakieś jedzenie czy zbędne ubrania w rozmiarze s i buty w rozmiarze 36? A może ma ktoś jakiś telefon, który leży w kącie i tylko siwe kurzy a Pani Iwona mogłaby z niego korzystać? Naprawdę wierzę w Was, mam nadzieję, że ktoś chętny do pomocy się odezwie.
Pozdrawiam
#katowice #pomoc
  • 6
  • Odpowiedz
ni w domu i niestety warunki nie są za dobre ale tyle dobrego,że ma gdzie mieszkać. Niestety nie ma też telefonu, ja jej pomogłam jak mogłam, zrobiłam zakupy, wykupiłam leki i jeszcze dała

@Pifpafpaf: A może zacznij od jakiegoś potwierdzenia tej historii? My już tu nawet bezdomnego rekina mieliśmy
  • Odpowiedz
  • 1
@czarnobialyblog: serio? Przecież ja nie oczekuje pieniędzy, tylko ubrań i jedzenia... Daj mi pomysł jak mam to potwierdzić? Zrobić zdjęcia? Nagrać tę Panią? Może zabrać do niej tabun ludzi? Ja chcę tylko pomóc, ale jak widać przeliczyłam się z wiarą w ludzi...
  • Odpowiedz
@Pifpafpaf: lepszym rozwiązaniem jest pomoc w ogarnięciu opieki społecznej tej osobie aby taka osoba była zauważona przez państwo.

Płacimy tyle podatku na takie osoby, że gwarantem jest państwo by ta osoba miała co do gara włożyć
  • Odpowiedz
  • 0
@czarnobialyblog: pomoc społeczna ma takich ludzi w dupie, próbowała kilkukrotnie- bez skutku, sama próbuje coś w tej sprawie robić ale po prostu chce jak najszybciej zorganizować dla tej Pani pomoc, niestety w pomocy społecznej cały proces trwa długo.
  • Odpowiedz