1. Chce dostać 200GB w promocji "zgody marketingowe". Mam komunikat "Nie jesteś uprawniony do udziału w promocji 'Bonus za darmo'". Na pewno jestem uprawniony. 2. Próbowałem to zgłosić w aplikacji IPlus. Ale zamiast czatu wyświetla pusty biały ekran (może to wina mojego telefonu który jest dość stary). Jak klikam na ikonkę "wiadomości" to prosi mnie o podanie hasła do konta email, a ja nie chcę go podawać. 3. Na jaki adres email mogę napisać, że mi zgody marketingowe nie działają i żeby to ręcznie włączyli?
@PanTadeusz133: wiadomość możesz przesłać na adres bok@plus.pl lub skorzystać z tego formularza W korespondencji należy podać numer telefonu oraz dane (imię i nazwisko, numer PESEL).
Po wysłaniu wiadomości podaj numer sprawy, a postaram się przyspieszyć udzielenie odpowiedzi.
@Specjalista_Plus: Numer sprawy CASE/230213/738 Dostałem wiadomość "Pana zgłoszenie reklamacyjne z dnia 13.02.2023 r. przekazałam do Polkomtel sp. z o.o. - Reklamacje. Proszę o cierpliwość w oczekiwaniu na odpowiedź."
1. Chce dostać 200GB w promocji "zgody marketingowe". Mam komunikat "Nie jesteś uprawniony do udziału w promocji 'Bonus za darmo'". Na pewno jestem uprawniony.
2. Próbowałem to zgłosić w aplikacji IPlus. Ale zamiast czatu wyświetla pusty biały ekran (może to wina mojego telefonu który jest dość stary). Jak klikam na ikonkę "wiadomości" to prosi mnie o podanie hasła do konta email, a ja nie chcę go podawać.
3. Na jaki adres email mogę napisać, że mi zgody marketingowe nie działają i żeby to ręcznie włączyli?
W korespondencji należy podać numer telefonu oraz dane (imię i nazwisko, numer PESEL).
Po wysłaniu wiadomości podaj numer sprawy, a postaram się przyspieszyć udzielenie odpowiedzi.
Dostałem wiadomość "Pana zgłoszenie reklamacyjne z dnia 13.02.2023 r. przekazałam do Polkomtel sp. z o.o. - Reklamacje. Proszę o cierpliwość w oczekiwaniu na odpowiedź."