Aktywne Wpisy

dziobnij2 +219
Otrzymałem rentę do końca życia. Dzisiaj przyszedł list z ZUSu. Do końca życia będę dostawał 1445 zł miesięcznie (z czasem podwyższą, waloryzacja). Oprócz tego, bez żadnego kombinowania, będę miał ubezpieczenie zdrowotne do końca życia. Rentę pierwszy raz dostałem w wieku 18 lat, jak jeszcze chodziłem do liceum. Teraz mam 33 lata. Także rentę na stałe dali mi po 15 latach składania wniosków o przyznanie renty. W wieku 33 lat nie przepracowałem nawet

Moreso_pl +368
Zapraszamy na #rozdajo z Moreso
Do wygrania jest paczka o wartości 105 zł, która składa się z:
1. masło orzechowe 1kg
2. pistacje 1kg
3. orzeszki ziemne solone 1kg
4. rodzynki w czekoladzie 500g
Zasady:
1. Zaplusuj ten wpis
2. Odpowiedz na pytanie:
Osoba z komentarzem o największej ilości plusów wygrywa. Ciekawi jesteśmy Waszej kreatywności ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Dodatkowo łapcie kod rabatowy WYKOP15 na cały asortyment w
Do wygrania jest paczka o wartości 105 zł, która składa się z:
1. masło orzechowe 1kg
2. pistacje 1kg
3. orzeszki ziemne solone 1kg
4. rodzynki w czekoladzie 500g
Zasady:
1. Zaplusuj ten wpis
2. Odpowiedz na pytanie:
Osoba z komentarzem o największej ilości plusów wygrywa. Ciekawi jesteśmy Waszej kreatywności ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Dodatkowo łapcie kod rabatowy WYKOP15 na cały asortyment w
Stąd pomysł żeby od przyszłego roku pójść na finanse - bo w sumie zawsze chciałem, znajomi też sobie chwalą.
Czy gdybym tak zrobił - czyli w najlepszym wypadku skończył licencjat w wieku 26-27, potem pewnie zaoczna magisterka - będę dyskryminowany w korpo ze względu na wiek? Czy uda mi się jeszcze cokolwiek większego tam osiągnąć i czy warto? Bardzo się obawiam jak w HR patrzyliby na taką 'dziurę' w CV wywołaną rzuceniem tego. Co radzilibyście zrobić?
#korposwiat #zalesie #pytaniedoeksperta #pomocy #praca
To wszystko tlumaczy. Nygus jestes. 26lat temu zacząłem pracę jako elektryk automatyk. Dziś jestem Dyrektorem technicznym. Wystarczy być dobrym w swoim fachu i nie dać sie ruchac
@WonszWykopowy: z mojego doświadczenia- nie. Bez przesady, to nie 56 lat.
@Azura Korpo w sumie daje bardzo dobrze zarobić (na pewno lepiej niż inżynieria), a i praca jest mimo wszystko w zdecydowanie bardziej ludzkich warunkach. Naprawdę twierdzisz że to gównokierunek?
Może zacznijmy od początku, byłeś kiedyś na targach pracy? Porozmawiaj na żywo o swoich obawach z rekruterami podczas targów. Wtedy jest zupełnie inna atmosfera niż na rozmowach o pracę, kiedy jesteś oceniany
Co jest dla Ciebie tak trudne na tych studiach?
Fakt, robota trudna, wymaga częstych delegacji i trochę umysłowego wysiłku by wszystko razem dobrze zgrać. Ale na słabe zarobki raczej nie może narzekać.
Lepiej - jest specjalistą w swoim fachu, przez kilka lat w firmie zdobył spore doświadczenie i w tym momencie
a AIR nie? Nie musisz pracować w sześcio osobistym pol-automexie.
Możesz celować w Siemensa, Abb, GE, Schneidera.
Najważniejsze to spróbuj sobie ogarnąć coś co da Ci jakąkolwiek praktykę. Ja polecam Erazmusa, poza semestralnym programem wymiany uniwersyteckiej który był jedną wielką imprezą jest też program praktyk. Ja wysyłałem maile do różnych integratorów i sobie załatwiłem pracę
Trzeba lubić mikroklocki, żeby w tym robić. Spróbuj jednak pociągnąć do końca studiów pierwszego stopnia. Praca w jakimś ZF w Bielsku to względnie przyjemna sprawa. Powodzenia.
niestety to co mowisz jest prawda, ten zawod to syf. tzn jak zechcesz sie rozwijac i bedziesz w tym dobry to bedziesz mial super prace, ale trzeba to lubic
ja to rzucilem w #!$%@? i teraz zajmuje sie marketingiem i mi dobrze,
@Wojciech_Skupien: Bo pewnie chodzi o tych z doświadczeniem.