Wpis z mikrobloga

#kolumnyglosnikowe #wzmacniacze # #subwoofer #audiofile #komputery #kiciochpyta

Cześć!

Zgłaszam się do Was z prośbą o pomoc w złożeniu zestawu audio, koniecznie 2.1 pod komputer stacjonarny. Planowana konfiguracja: wzmacniacz + kolumny podstawkowe + subwoofer. Co możecie polecić? Co posiadacie sami? Co dobrze będzie grało? :)

Jeśli zajdzie taka potrzeba (dla lepszego dźwięku?), to w grę wchodzi również zakup karty dźwiękowej wewnętrznej na PCI-E.

Nie zależy mi na mocy zestawu (chodzi mi wyłącznie o słuchanie muzyki przy PC, a nie koncertowanie sąsiadom :D ), lecz na jak najlepszym brzmieniu i odwzorowaniu tonów (tak się to ujmuje?).

Jeśli chodzi o sprzęt muzyczny, to od dziecka słyszałem, że dobre są Yamaha czy Sony, reszty producentów i ich produktów nie znam zupełnie.

Na zestaw chciałbym przeznaczyć ok. 5000 zł (może być nieco więcej, jeśli warto).

W razie dodatkowych pytań, to chętnie na wszystkie odpowiem - jak wspomniałem dużo wiedzy musiałbym jeszcze uzupełnić w tym temacie, więc coś mogłem istotnego pominąć.
  • 2
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@universe115: kiedyś tak używałem, yamaha pianocraft mcr 550 (chyba tak się ten model nazywa) + sub yamahy, jakiś taki z tych większych :D co naprawde potrafi przypiendrolić ;) ogólnie z tego zestau jestem i byłem zadowolony, teraz powedrował do innych zastosowań a do kompa to se wziąłem logitechy G560 ale to tylko że biurko mam mniejsze niż poprzednio `] a monitor 34 cale trochę zajmuje ;)
  • Odpowiedz
@universe115: Wydaje mi się, że najlepiej sprawdziłyby się u ciebie aktywne monitory studyjne, np. Kali Audio LP-6v2. Nie orientuję się zbyt dobrze w subwooferach, Kali sprzedaje do nich dedykowany subwoofer WS12 więc to by była pewnie najprostsza opcja. SVS też robi dobre subwoofery, w twoim budżecie zmieściłby się SVS SB-1000 - niestety ma tylko wejścia i wyjścia niezbalansowane. Inni producenci monitorów studyjnych jak JBL, Presonus, Yamaha też produkują subwoofery do
cukru - @universe115: Wydaje mi się, że najlepiej sprawdziłyby się u ciebie aktywne m...
  • Odpowiedz