Aktywne Wpisy

ApuApustaja +29
Początek specjalnej operacji wojskowej. 2,5 tysiąca użytkowników wykopuje fejka z z tak zwanym duchem Kijowa. Jak widać najbardziej pożądane są tutaj dezinformacja i propaganda. Będzie tego więcej
#ukraina
#ukraina

BlueTony +125
Jako czterolatek w przedszkolu grałem Jezusa na jasełkach. Najpierw mnie biczowali, a potem przybijali do krzyża na którym musiałem wisieć co niedziele, ale macie racje jakbym zobaczył drag queen to dopiero by mi namieszało w głowie.
#szkola #bekazkatoli #heheszki
#szkola #bekazkatoli #heheszki
Właśnie funkcjonariusz ze SM próbował dosłownie wyciągnąć ode mnie taką informację.
Na taką akwizycję idą nasze podatki? Czy może coś mnie ominęło?
Rozmowa mniej więcej wyglądała tak:
- [Strażnik Miejski w mundurze] Dzień dobry, zbieramy informacje nt. w jaki sposób ogrzewają państwo dom. Czy może Pan udzielić takiej informacji?
- Niestety nie mogę, nie jestem właścicielem.
- Aha, czyli Pan tu 'pomieszkuje'?
- Też nie mogę Panu na to pytanie odpowiedzieć.
- Dobrze. Do udzielenia takiej informacji (ogrzewanie), nie potrzebuje informacji bezpośrednio od właściciela.
- Niestety... nie jestem upoważniony do przekazywania takich informacji.
- Czy można prosić o nr kontaktowy albo termin, w którym zastane właściciela?
- Niestety nie mogę udzielić takich informacji.
- Dobrze, a czy może Pan powiedzieć, w jaki sposób ogrzewa Pan dom? Czy jest to gaz, prąd czy inna forma ogrzewania?
- -------- (rozłączyłem się z wideodomofonu).
#strazmiejska #krakow #ogrzewanie #rzad #polska #kiciochpyta
@daftie123: Tak, kontrole w ramach ustawy prawo ochrony środowiska
Zanotują i pewnie następnym razem odwiedzą cię policjanci, a potem możesz nawet zostać ukarany za utrudnianie kontroli.
a deklarację o sposobie ogrzewania posesji złożyłeś? jak tak to mówisz im grzecznie spadajcie na drzewo lub sprawdźcie sobie w deklaracji ceeb
@sberatel: ale łapiesz różnicę między deklaracją, a kontrolą?
@daftie123: no i to, że zgodnie z prawem masz obowiązek taką kontrolę umożliwić. Nie ma znaczenia kim jesteś, bo nie jest kontrolowany człowiek, tylko nieruchomość. Jeśli jesteś w domu i nie wpuszczasz kontroli, narażasz się na odpowiedzialność karną.
@sberatel: Co ci mogę napisać? Nieznajomość prawa nie jest usprawiedliwieniem, już starożytni Rzymianie o tym wiedzieli, a Polacy dalej swoje xd
@daftie123: to jasne, że w takich przypadkach trzeba ich tępić, niestety nie jest żadną tajemnicą, że służby mundurowe lubią przekraczać prawo i dosyć luźno podchodzić do tego co im wolno, a czego nie.
@ofiaralosu: Co to za kretyńskie pytania? Czym według patałacha ze SM jest porządek na podwórku i co dalej jak pajac uzna, że tego porządku nie ma, bo chodnik od furtki do domu jest niewybrukowany? Mam dzwonić po brukarzy? A rejestracja psa? Psa znalazłem bezpańskiego wczoraj w nocy i co? Udowodni, że było inaczej?