Wpis z mikrobloga

Czy dobrze myślę, że teraz leasing od "zewnętrznego leasingodawcy" się nie opłaca bo nie mają technicznie możliwości dać leasingu np. 105% tak jak dealerzy? Mam na myśli, że 2 letnie auto używane będzie niestety kosztowało 115% i w górę a nowe można wziąć na dużo lepszych warunkach w promocjach przykładowo Volvo, Fiat czy BMW?
#leasing
  • 4
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@victordeleco2: Przeliczmy to na chłodno, pomijam już brak podania parametrów brzegowych finansowania, ale jak może spiąć się leasing na 105%, biorąc pod uwagę obecną inflację i koszt pieniądza? Po prostu marża finansowania jest ukryta w cenie auta, więc kupując samochód przepłacasz na nim, ciesząc się niskim oprocentowaniem. Czysty marketing. Przytoczę mój ulubiony przykład: Pewien dealer na Pomorzu wprowadził promocję oferując ubezpieczenie za 1% wartości auta! Za 100k auto płaciliśmy 1k
  • Odpowiedz
@OptiFinance: Sorki że się wtrącam, ale myślę powoli o leasingu - jak coś takiego wygląda w praktyce dla nowego samochodu, kiedy będę już zdecydowany na model, nie decydując się na leasing od dealera, dostanę lepszą ofertę na auto?
  • Odpowiedz