Wpis z mikrobloga

Hej, ostatnio dostalem voucher na egzamin microsoftu to pomyslalem, ze go sobie zdam :D

Widze ze jest opcja zdawania w Test Center a u mnie w miescie jest ich kilka. Czy to zalezy od konkretnego centrum czy w nich sa komputery czy trzeba przyniesc swojego laptopa do zdawania? Pytanie wydaje sie glupie ale natknalem sie dzis na temat sprzed paru tygodni kogos, kto przyszedl do takiego center zdawac egzamin a tam komputerow nie mieli :D

https://trainingsupport.microsoft.com/en-us/mcp/forum/all/exam-center-dont-have-computers/72cec4f2-7587-476f-9355-fdda0a77f2a4

Chcialem sie zapisac dzis albo jutro a akurat jest weekend to nawet nie mam jak zadzwonic do tych firm u mnie w miescie jak to u nich wyglada wiec chcialem sie dowiedziec czegos od was, moze ktos zdawal tak :)

I w ogole jestem ciekaw opinii na temat egzaminow z koncowka -900 i sensu ich robienia, wiem jedynie ze to taki bardzo wstepny poziom.

#azure #microsoft #cloud #programista15k #programowanie
  • 13
@ProfesorWilczurOfficial: W Test Center beda komputery do zdawania. Zdawalem pare certow w tych miejscach i zawsze byly dostepne kompy.

Egzaminy z koncowka -900 sa bardzo latwe do zdania. Jesli firma wyplaca Tobie premie za zrobiony cert to jest to sposob na latwe pieniadze. Mam jeden taki cert i sobie chwale - jest to dobry sposob by latwo pozyskac podstawowa wiedze na temat domeny.
@saviola7 zamierzam wejsc w temat cloudowy i rekruterzy mi pisali ze warto np az-900 zrobic bo to zawsze jakies tam potwierdzenie ze mnie temat zainteresowal

@briskmann no to dobrze bo tamten temat mnie zmylił mocno :D a mysle ze jak mam niedaleko to nie ma co ryzykowac ze zdawaniem w domu.
Ja niestety nic nie mialbym z tego finansowo, bardziej dla rozwoju :D Wlasnie widzialem ze PL-900 chyba najlatwiejszy, ms i az
@cohontes: zgadzam sie z toba dla mnie latwiejszy byl sc900 niz az 900. Az900 to mega rostrzal jesli chodzi o azure. Ludzie pisza ze latwy a prawda jest taka ze jak ktos nie mial z nim stycznosci to kipesko to idzie-mi przynajmniej szlo to z oporem. Ilosc pytan i dumpow jakie przerobilem byla spora a na egzaminie i tak mialem inne pytanka. Sc900 zdalem pierwszy przed az900 i poszlo to dosc