Wpis z mikrobloga

@Brzychczy: Dla mnie to na razie bardziej takie myślenie życzeniowe. Mam nadzieję, że dopuszczasz myśl, że może się okazać trenerem #!$%@? jak nieszczęście, jak Boniek? Oczywiście skreślanie go na starcie też byłoby głupie, ale dziwi mnie ten entuzjazm u niektórych i dopisywanie mu do osiągnięć z boiska do zasług trenerskich.
@prismo: Tu raczej chodzi o to, że Piszczek skróci dystans między sztabem a starszyzną kadry bo przy ostatnich selekcjonerach coś ewidentnie było nie tak z tymi relacjami. Pierwszym asystentem to on nie będzie, albo Kaczmarek albo ktoś od Santosa.
@prismo: Dopuszczam tak samo jak dopuszczałem możliwość, że Dawid Janczyk nie zrobi kariery w seniorskiej piłce. Potencjał trenerski u byłego piłkarza jeszcze trudniej zwykłemu szarakowi przewidzieć ale potencjał jest.

Pamiętajmy że to tylko rola jednego z kilku asystentów w kadrze, gdyby został selekcjonerem to ludzie ocenialiby to zupełnie inaczej. Rola asystenta dla Piszczka ma mnóstwo sensu - trochę taki pomost między sztabem a piłkarzami, ktoś kto tą kadrę dobrze zna no