Zostało mi trochę mięsa z Cevapcici, po 48h w lodówce dobrze się przegryzło. Miałem sobie do tego zrobić tylko Toum, usmażyć i przekąsić...
Zamiast Toum wyszedł bardziej Aioli i zamiast szybkiego przekąszenia wyszło małe danie.
Do słodkiej karmelizowanej marchewki trochę gorzkawej rukoli, do tego dla świeżości pomidor z bułgarskim szopskim serem kozim a do cevapu czy w sumie co ja tam byle jak uformowałem, czerwona cebulka ofc.
Wyszło w praniu i w sumie miałem tego nie wrzucać i znów monotematycznie, ale niech leci...
@paramyksowiroza: Nie mam niestety sosu czosnkowego Fanex tylko ten Toum nieszczęsny więc nie spełniam norm przepisu ;)
Ten chłop od tostów to dobry jest. Napisał,że wszelkie uwagi, sugestie i tak dalej mile widziane więc napisałem, grzecznie i w ogóle bez żadnej krytyki po prostu,że niesamowite jest jak bardzo dużo ludzi chce żeby im pokazać jak zrobić kanapkę i ciekawych czasów dożylismy w związku z tym. Usunął mój komentarz.
@paramyksowiroza: Taka pewność siebie mnie wpędza w kompleksy, ale każdy ma prawo robić karierę wszędzie, nawet jak nic nie potrafi. Sukces zależy od przypadkowości, szczęścia i pewności siebie.
@paramyksowiroza: Jakoś Tomasz Strzelczyk ma ponad milion subskrybentów na YT ;)
No może jest to zbyt skrajne porównanie, chociaż...
Co do tego hejto to nie wiem jak tam jest, ale wiem, że na wykopie jest teraz dramat i to najgorszy czas żeby tworzyć tag autorski i wrzucać takie rzeczy jak ja, jest po prostu martwo. Nie zależy mi w prawdzie na tym żeby oglądało to jakoś dużo ludzi, nie jestem atencjuszem,
@arinkao: Robić karierę można próbować, ale sukces zależy od wiedzy, umiejętności i pracy. Na razie zabrakło mu pierwszego i drugiego, a co do trzeciego to odwalił to byle jak. Źle mu nie życzę, a początki często są nieudane, ale to już pewna przesada.
@Ziemniak43212: Nawet do szuflady warto :) Ja często przypominam sobie o daniach które robiłem przeglądając własne wpisy, albo kartę do aparatu :) Dlatego często wrzucałem też przepisy we wpisach, aby łatwiej mi było je znaleźć.
@paramyksowiroza: No jasne, przecież robię to głównie dla siebie i żeby stworzyć sobie taką galerie, chociaż paradoksalnie nie mam czym robić normalnych zdjęć. Jak już mam tutaj konto i odkryłem,że jest jakaś społeczność i wrzucają swoje dania to i ja wrzucam. Zwłaszcza,że uczę się wiele rzeczy, wiele razy mnie ktoś wyjaśniał, głównie to Mirkosoft xd no i co, i wynoszę jakąś naukę, inspiracje od innych też czasami. Szkoda,że nie każdy wie
@arinkao: Pewność siebie i szczęście na pewno są ważne, ale wydaje mi się,że o wiele ważniejsza jest wiedza, doświadczenie i trenowanie. Poza tym zajawka, jak ktoś nie chce się rozwijać i będzie klepać bo klepać to może być najbardziej pewnym siebie szczęściarzem na świecie i co z tego. Niektórzy mówią jeszcze coś o talencie, ale to chyba nie w przypadku gastronomii.
Dlatego często wrzucałem też przepisy we wpisach, aby łatwiej mi było je znaleźć.
@paramyksowiroza: A ja niejednokrotnie nie wrzucam przepisu bo myślę że nikt go nie potrzebuje. Mija czas, chcę powtórzyć danie, znajduję zdjęcie i dup, nie ma przepisu ( ͡°͜ʖ͡°) Jeśli już coś piszę to zwykle dlatego że robię to dla siebie z przyszłości.
@arinkao Wiesz, dlaczego powstały mirkoprzepisy.pl? Bo wygodniej mi było zrobić sobie bazę do własnych linków, niż za każdym razem przeszukiwać własne wpisy :D Potem doszły też inne przepisy, ale od tego się zaczęło :)
@Ziemniak43212: Ale Ty się starasz przy tym co robisz. Szanujesz składniki, dobrze je dobierasz, zdjęcia też są bardzo ładne. To przyjemność oglądać jak ktoś ma pasję i fajnie gotuje. A tamtego gościa tego wszystkiego IMO zabrakło.
@paramyksowiroza: Dzieki, doceniam oczywiście kurtuazję, ale obydwoje wiemy,że jest przeperfumowana. Kiedyś powiedział mi tak taki pan, mogę zdradzić,że właściciel byłej restauracji z gwiazdka Michelin(Chociaż ja nigdy w życiu nie miałem nic wspólnego z gastronomią),że nie lubi kuchni indyjskiej bo jest przeperfumowana ;) swoja drogą nieciekawy gość...
Nawet nie chce mi się zastanawiać czego tam IMO zabrakło, w ogóle nie chce być z tym porównywany ;p możesz mu powiedzieć czego zabrakło, ale
Zamiast Toum wyszedł bardziej Aioli i zamiast szybkiego przekąszenia wyszło małe danie.
Do słodkiej karmelizowanej marchewki trochę gorzkawej rukoli, do tego dla świeżości pomidor z bułgarskim szopskim serem kozim a do cevapu czy w sumie co ja tam byle jak uformowałem, czerwona cebulka ofc.
Wyszło w praniu i w sumie miałem tego nie wrzucać i znów monotematycznie, ale niech leci...
Zapraszam do obserwowania tagu #ziemniakowniezostawiaj
#gotujzwykopem
#gotowanie
#jedzenie
#foodporn
Bardzo sympatyczna kolacja ; )
Dzięki
Ten chłop od tostów to dobry jest. Napisał,że wszelkie uwagi, sugestie i tak dalej mile widziane więc napisałem, grzecznie i w ogóle bez żadnej krytyki po prostu,że niesamowite jest jak bardzo dużo ludzi chce żeby im pokazać jak zrobić kanapkę i ciekawych czasów dożylismy w związku z tym. Usunął mój komentarz.
Zapytałem dlaczego i
Tam poziom jest jeszcze niższy.
A tej gość od tostów musi się dużo uczyć, bo na takim contentcie to mu sukcesów nie wróżę...
No może jest to zbyt skrajne porównanie, chociaż...
Co do tego hejto to nie wiem jak tam jest, ale wiem, że na wykopie jest teraz dramat i to najgorszy czas żeby tworzyć tag autorski i wrzucać takie rzeczy jak ja, jest po prostu martwo.
Nie zależy mi w prawdzie na tym żeby oglądało to jakoś dużo ludzi, nie jestem atencjuszem,
Na razie zabrakło mu pierwszego i drugiego, a co do trzeciego to odwalił to byle jak.
Źle mu nie życzę, a początki często są nieudane, ale to już pewna przesada.
Dlatego często wrzucałem też przepisy we wpisach, aby łatwiej mi było je znaleźć.
Poza tym na szczęście nie masz wpływu tak jak na
@paramyksowiroza: A ja niejednokrotnie nie wrzucam przepisu bo myślę że nikt go nie potrzebuje. Mija czas, chcę powtórzyć danie, znajduję zdjęcie i dup, nie ma przepisu ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Jeśli już coś piszę to zwykle dlatego że robię to dla siebie z przyszłości.
Potem doszły też inne przepisy, ale od tego się zaczęło :)
To przyjemność oglądać jak ktoś ma pasję i fajnie gotuje.
A tamtego gościa tego wszystkiego IMO zabrakło.
Nawet nie chce mi się zastanawiać czego tam IMO zabrakło, w ogóle nie chce być z tym porównywany ;p możesz mu powiedzieć czego zabrakło, ale