Wpis z mikrobloga

Zostało mi trochę mięsa z Cevapcici, po 48h w lodówce dobrze się przegryzło. Miałem sobie do tego zrobić tylko Toum, usmażyć i przekąsić...

Zamiast Toum wyszedł bardziej Aioli i zamiast szybkiego przekąszenia wyszło małe danie.

Do słodkiej karmelizowanej marchewki trochę gorzkawej rukoli, do tego dla świeżości pomidor z bułgarskim szopskim serem kozim a do cevapu czy w sumie co ja tam byle jak uformowałem, czerwona cebulka ofc.

Wyszło w praniu i w sumie miałem tego nie wrzucać i znów monotematycznie, ale niech leci...

Zapraszam do obserwowania tagu #ziemniakowniezostawiaj

#gotujzwykopem
#gotowanie
#jedzenie
#foodporn
Ziemniak43212 - Zostało mi trochę mięsa z Cevapcici, po 48h w lodówce dobrze się prze...

źródło: IMG_20230126_201401

Pobierz
  • 15
@paramyksowiroza: Nie mam niestety sosu czosnkowego Fanex tylko ten Toum nieszczęsny więc nie spełniam norm przepisu ;)

Ten chłop od tostów to dobry jest. Napisał,że wszelkie uwagi, sugestie i tak dalej mile widziane więc napisałem, grzecznie i w ogóle bez żadnej krytyki po prostu,że niesamowite jest jak bardzo dużo ludzi chce żeby im pokazać jak zrobić kanapkę i ciekawych czasów dożylismy w związku z tym. Usunął mój komentarz.

Zapytałem dlaczego i
@paramyksowiroza: Jakoś Tomasz Strzelczyk ma ponad milion subskrybentów na YT ;)

No może jest to zbyt skrajne porównanie, chociaż...

Co do tego hejto to nie wiem jak tam jest, ale wiem, że na wykopie jest teraz dramat i to najgorszy czas żeby tworzyć tag autorski i wrzucać takie rzeczy jak ja, jest po prostu martwo.
Nie zależy mi w prawdzie na tym żeby oglądało to jakoś dużo ludzi, nie jestem atencjuszem,
@paramyksowiroza: No jasne, przecież robię to głównie dla siebie i żeby stworzyć sobie taką galerie, chociaż paradoksalnie nie mam czym robić normalnych zdjęć. Jak już mam tutaj konto i odkryłem,że jest jakaś społeczność i wrzucają swoje dania to i ja wrzucam. Zwłaszcza,że uczę się wiele rzeczy, wiele razy mnie ktoś wyjaśniał, głównie to Mirkosoft xd no i co, i wynoszę jakąś naukę, inspiracje od innych też czasami. Szkoda,że nie każdy wie
@arinkao: Pewność siebie i szczęście na pewno są ważne, ale wydaje mi się,że o wiele ważniejsza jest wiedza, doświadczenie i trenowanie. Poza tym zajawka, jak ktoś nie chce się rozwijać i będzie klepać bo klepać to może być najbardziej pewnym siebie szczęściarzem na świecie i co z tego. Niektórzy mówią jeszcze coś o talencie, ale to chyba nie w przypadku gastronomii.

Poza tym na szczęście nie masz wpływu tak jak na
Dlatego często wrzucałem też przepisy we wpisach, aby łatwiej mi było je znaleźć.


@paramyksowiroza: A ja niejednokrotnie nie wrzucam przepisu bo myślę że nikt go nie potrzebuje. Mija czas, chcę powtórzyć danie, znajduję zdjęcie i dup, nie ma przepisu ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Jeśli już coś piszę to zwykle dlatego że robię to dla siebie z przyszłości.
@paramyksowiroza: Dzieki, doceniam oczywiście kurtuazję, ale obydwoje wiemy,że jest przeperfumowana. Kiedyś powiedział mi tak taki pan, mogę zdradzić,że właściciel byłej restauracji z gwiazdka Michelin(Chociaż ja nigdy w życiu nie miałem nic wspólnego z gastronomią),że nie lubi kuchni indyjskiej bo jest przeperfumowana ;) swoja drogą nieciekawy gość...

Nawet nie chce mi się zastanawiać czego tam IMO zabrakło, w ogóle nie chce być z tym porównywany ;p możesz mu powiedzieć czego zabrakło, ale