Wpis z mikrobloga

Czy macie wrazenie ze w mediach (szczegolnie zachodnich) bardzo mocno aktywowaly si pro-niemieckie trole? Przez ostatni tydzien-dwa non stop na yt widzialem filmiki mowiace o niemcach blokujacych dostawy leopardow na ukraine, w tym takze niemieckie media (DW). Ale od jakis 2 dni, szczegolnie na reddicie nagle jest wysyp ludzi piszacych ze niemcy nigdy niczego nie blokowali, ze polska moze sobie wysylac leopardy jak chce itp.

Nie wiem czy mi psycha siada i wyobrazilem sobie ostatnie pare dni newsow, czy poszedl prikaz z berlina i teraz jest zmiana narracji/ocieplanie wizerunku niemcow po fiasku PRowym?

#ukraina #niemcy
  • 10
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 4
@Aster1981: Wlasnie taka narracja obecnie obowiazuje np. na reddicie.

Wiec dlaczego np. Deutche Welle przez ostatni tydzien non stop gadalo o tym ze niemiecki rzad blokuje transfery?
  • Odpowiedz
bo i wyglada ze nie blokowali. Tzn do tej pory zadne z panstw uzytkujacych Leopardy2 nie wystapilo o zgode na ich przekazanie Ukrainie.

@Aster1981: Przecież to jest żenująca wymówka. Nie wiem jak można to kupować. Wszystko to jest ustalane zakulisowo i jak ktoś ci setki razy powie twarzą w twarzą albo przez telefon, że nic z tego nie będzie to nie to chcesz powiedzieć, ze fax by coś zmienił?
Litości.
  • Odpowiedz
@kuhwa: nie wiem kto i co pisze. Opisalem rzeczywistosc. Zadne panstwo nie wystapilo wczesniej o zgode na przekazanie. Wszystko bylo raczej tylko medialnymi spekulacjami.
  • Odpowiedz