Aktywne Wpisy
Pandzia_art +209
Cześć ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Jako, że nie mogłam zrealizować się przy mojej #wykopaka rekodzielniczo tak chciałam zrobić dla was #rozdajo #losowanie o pudełeczko ze zdjęcia ( ͡° ͜ʖ ͡° )つ──☆*:・゚
Reguły są proste - plusujecie dla zasięgu, a osoby chcące wziąć udział piszą komentarz o treści "biorę udział".
Zbieranie zgłoszeń do
Jako, że nie mogłam zrealizować się przy mojej #wykopaka rekodzielniczo tak chciałam zrobić dla was #rozdajo #losowanie o pudełeczko ze zdjęcia ( ͡° ͜ʖ ͡° )つ──☆*:・゚
Reguły są proste - plusujecie dla zasięgu, a osoby chcące wziąć udział piszą komentarz o treści "biorę udział".
Zbieranie zgłoszeń do
rachuneksumienia +257
Przecież to się w głowie nie mieści w jakim chorym systemie my funkcjonujemy xD
UoP:
32% podatku dochodowego po przekroczeniu 120k BRUTTO
Prawie 1000 PLN co miesiąc składki zdrowotnej
UoP:
32% podatku dochodowego po przekroczeniu 120k BRUTTO
Prawie 1000 PLN co miesiąc składki zdrowotnej
Cześć, od nastu lat mam problem z sercem, gdzie CZASEM przy nagłym wychyleniu lub zgieciu się serce zaczyna mi bardzo szybko i mocno bić. Po jakichś 10-20 minutach (również nagle) wraca do normalnej pracy. Jakiś czas temu udało mi się uchwycić to kołatanie na EKG. Kardiolog powiedział że prawdopodobnie będzie można to zniwelować ablacją. Nie jest to coś z czym nie mogę funkcjonować, ale cały czas przy jakiejś aktywności fizycznej boję się że to się pojawi, dlatego nie mogę na poważnie uprawiać sportu. Miał ktoś z Was robiona ablację aby zniwelować losowe, nagle kołatanie serca? Jeśli tak, jak to wygląda, czy były jakieś skutki uboczne i jak się teraz czujecie? Czy zabieg był bolesny? byliście pod narkozą? Długo trwa rekonwalescencja?
ja miałem. dopiero czwarty zabieg okazał się skuteczny. to jest robione w znieczuleniu miejscowym nie ogólnym, sam zabieg trwa kulkanascie-kilkadziesiąt minut max. najlepiej uderzyć do jakiegoś instytutu kardiologii np. Anin, robią mnóstwo takich zabiegów jak na taśmie. skutków ubocznych nie ma, poza tym że zabieg może byś niesktuczny i do powtórki. problematyczne jest miejsce wkłucia tj. pachwina, które trzeba uciskać potem taka kulka specjalna żeby się dobrze zagoiło. dla.mnie warto,
Pogotowie przyjechało bo bałem się ruszyć (żona dzwoniła) i siedziałem w jednej pozycji bo cały czas mnie kłuło i miałem wrażenie że jak się rusze to mi coś
dzięki, ale to nie bóle, czuje wyraźnie jak po prostu serce bije mi 3x szybciej wtedy.
a czy Ty też miałeś taka tachykardię czy cos innego u ciebie się działo? i czy wiesz może czy jest opcja bycia pod narkozą, bo trochę mnie przeraża wizja tego zabiegu :D i jak długo trwała rekonwalescencja u Ciebie?
odblokujesz proszę priv? albo usuniesz mnie z czarnolisty? xD nie wiem co zrobiłem że się tam znalazłem (╯︵╰,)