Wpis z mikrobloga

Cześć, pytanie do osób które niedawno ubiegały się o uprawnienia budowlane. Planuję iść na drugi stopień na elektrotechnikę, ale na specjalizację związaną z mikroprocesorami. Będę mógł się ubiegać o uprawnienia budowlane po skończeniu studiów (i wymaganej praktyce)? Gdzieś zasłyszałem że aby w ogóle móc się ubiegać o uprawnienia będzie trzeba przedstawiać wykaz przedmiotów ze studiów
#elektrotechnika #elektryka
  • 3
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@dlomlo
Elektrotechnika jest wpisana w Prawie Budowlanym jako kierunek po którym możesz się ubiegać o uprawnienia elektryczne bez ograniczeń. Specjalności nie są rozpisane. Dyplom magistra oraz suplement (dostajesz z uczelni po obronie) składasz razem z resztą dokumentów, potwierdzona praktyką, oświadczeniem projektanta i kierownika etc.

Jeśli chcesz mieć pewność, możesz zadzwonić do Izby Inżynierów, do której w przyszłości będziesz aplikował. Są tam zawsze dobrze poinformowani.
  • Odpowiedz
  • 0
@1koziolek: Dzwoniłem do dwóch. W jednej nie odbierali, a w drugiej dodzwoniłem się do oburzonej pani, która ma problem o to że w ogóle śmię dzwonić xD. Oczywiście nic nie wytłumaczyła bo powiedziała że nie zna prawa budowlanego i kazała mi je przeczytać i nie zawracać głowy a jak już to dzwonić do komisji do której numeru nie ma. Witamy w Polsce ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz