Aktywne Wpisy

ciekawehistorie +1596
Dzień dobry,
Nazywam się Tomasz Czukiewski. Jestem dziennikarzem i autorem kanału historyczno - społecznego: CiekaweHistorie
Nigdy nie robiłem q&a a jeśli je robić to w miejscu gdzie wszystko się zaczęło. Prawie dokładnie pięć lat temu (styczeń 2018) dzięki wykopowi mój pierwszy film "Głos Hitlera" zdobył duży zasięg, co dało mi niezbędną motywację do robienia następnych filmów.
Jutro
Nazywam się Tomasz Czukiewski. Jestem dziennikarzem i autorem kanału historyczno - społecznego: CiekaweHistorie
Nigdy nie robiłem q&a a jeśli je robić to w miejscu gdzie wszystko się zaczęło. Prawie dokładnie pięć lat temu (styczeń 2018) dzięki wykopowi mój pierwszy film "Głos Hitlera" zdobył duży zasięg, co dało mi niezbędną motywację do robienia następnych filmów.
Jutro

źródło: Fmr4UWwXwAIRETC
Pobierz
Cztero0404 +70
Nie macie może takiego wszechobecnego wrażenie, że od jakiegoś czasu jest coraz więcej dorosłych ludzi niezachowujących się absolutnie jak na dorosłego człowieka przystało powiedzmy tak w przedziale wiekowym 24-30 lat około w porównaniu do tego co było nawet jeszcze kilka lat temu? #nostalgia #logikaniebieskichpaskow #logikarozowychpaskow #spoleczenstwo #rozowepaski #niebieskiepaski
Nawet jeśli jakiś debil wyżej, uparł się, że tak ma być i to jest super pomysł, to przecież dodanie mappingu per user w stylu:
retardedGoronceUrlMapping[1] = GOWqoa11iGAe
Jest banalnie proste, a obsługiwać by to można było tak:
wykop.pl/mikroblog/strona/1/GOWqoa11iGAe
Co nadpisywałoby strone w przypadku podania tego biedahasha, a w przypadku braku hasha:
wykop.pl/mikroblog/strona/1
Po prostu by sobie go wzięło z mappingu.
Czy my mamy wam wymyślać jak napisać oprogramowanie poprawnie? Czy ktoś k---a chociaż na pikosekundę się zastanowił czy to będzie funkcjonalne?
#wykop #moderacja #moderacjacontent #nowywykop #nowywykoptogowno #wykop2 #wykop20 #wykop20bug #webdev
Miało to pewnie związek z dużym przyrostem wpisów, no bo gdybyś przez kilka minut przeglądał
@rzuf22: Nie chcę cię martwić, ale jeśli używają tego jako continuation token zamiast standardowego pagingu opartego o offsety to jak najbradziej ma to sens i często tak się robi.
Pomijam tutaj kwestie użyteczności bo to już zależy od konkretnych use case'ów ¯_(ツ)_/¯
@rzuf22: oho, mamy tutaj eksperta ( ͡° ͜ʖ ͡°) z punktu widzenia użytkownika owszem jest to niefunkcjonalne i prawdę mówiąc do gorących które są raczej obliczane w jakichś odstępach i cache'owane nie ma zbytnio zastosowania IMO... ale z punktu widzenia programistycznego ma bardzo duży sens np. przy implementacji infinite scrolla albo ogólnie paginacji w przypadku gdy nowe elementy
Może tak, może nie. Ja nie wiem czy kiedykolwiek zmieniałem adres strony gorących w urlu, bo i po co. I tym bardziej nie potrzebowałem komuś podsyłać linka do konkretnej strony tylko jak już coś to do konkretnego wpisu.
A zaletą pagingu opartego na continuation tokenach jest też wydajność. Przy standardowym offset + limit
dla mnie to brzmi jak zarzut wobec zastosowania tego rozwiązania w ogólności. A to przecież nieprawda, to rozwiązanie ma sens programistyczny samo w sobie, tylko akurat nie w tym wypadku xD