Wpis z mikrobloga

Jakie macie plany na emisje po walnym 14.02.2023( zakladajwc że przegłosują a raczej tak).

Zastanawiam sie nad sprzedaniem i odkupem po emisji. Chyba ze zrobią pp, jak nie nasze akcje stracą na wartości, plua ten rajd niebedzie trwal w nieskończoność. Cos ram bank swiatowy przebąkuje o kryzysie

#tui #gielda
  • 14
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 0
@lanoly: emisja z redukcja ale finalnie każdy bedzie mial o połowę mniejszy udział w torcie.
Podali przykład mordaszewa. Ma 30% po akcji będzie mail 15% i ze szukają nowego duzego inwestora
Ta akcja 10:1 to jest tylko kosmetyka. Plus wykup niepełnych dziesiątek
  • Odpowiedz
  • 0
@kujwdubie: ja miałem taki plan przy emisji z pp. Finalnie byla pompa i jesCze sprzedałem z drobnym zyskiem. Bo od pp musialbym zapłacić podatek a to żaden zysk.

I. Dlatego też sie zastanawiam nad sprzedaniem przed 14 tylko pytanie kiedy zareagują gracze. Teraz mamy rajd ale ile potrwa? Ja mam obecnie 4,4% zysku bo usredniałem.
  • Odpowiedz
@labuz: ja nie sprzedam jak nie osiągnie 3e. Można przypuszczać że potencjalny inwestor już jest. Pozbycie się długów byłoby impulsem do dalszych wzrostów. Brak obciążeń odsetkowych oznacza zyski od 1 kwartału, a to diametralnie zmienić sympatię ulicy. Powyżej 3 euro sprzedam 1 pakiet 15% akcji.
  • Odpowiedz
  • 0
@lanoly: a jaka masz średnia? Ja wstępnie myślałem ze sprzedam latem po 3 eur ale tu właśnie zmienila sie sytuacja.
Ten zakupy właśnie wyglądają jak skup dużego inwestora, plus atak medialny na niemieckich stronach , (in plus dla tui, o nowych inwestycjach itp)
  • Odpowiedz