Wpis z mikrobloga

@pankos: No nie, bo nie ma opcji, żeby w zapisie jednogłosowym c2 miało laseczkę w górę. BTW, w metrum 6/8 nuty łączy się do ćwierćnuty z kropką, a nie do ósemki.
  • Odpowiedz
  • 0
@shaku79: > No nie, bo nie ma opcji, żeby w zapisie jednogłosowym c2 miało laseczkę w górę

no dokładnie, a że jest to zapis wielogłosowy, więc kierunek laseczek zależy od głosu. Dziękuję że przyznałeś nam rację.

rzucasz zasadami, którymi się uczy dzieci w 1 st. żeby zrozumiały logikę zapisu nutowego, w profesjonalnym użytkowaniu trochę inaczej to
pankos - @shaku79: > No nie, bo nie ma opcji, żeby w zapisie jednogłosowym c2 miało l...

źródło: comment_16738795958OYxxuIFuZhsi5sl4ipZW9.jpg

Pobierz
  • Odpowiedz
@pankos: Nie wiem, w którym momencie przyznałem Wam rację, bo mam wrażenie, że jednak nie. Tłumaczę jak dzieciom, bo widzę, że nie macie podstaw ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@shaku79: xD to napisz w punktach, czemu zapis opa jest zły, bo ani razu tego nie zrobiłeś, tylko 6 razy napisałeś, że się tak nie robi xD Ma dwa drobne błędy w pierwszym takcie - brak pauzy ósemkowej na raz w dolnym głosie, oraz zły kierunek laseczki przy dźwięku cis1. Poza tym, to normalny zapis wielogłosowy na pięciolinii. Czekam aż się dowiem czegoś nowego, bo mnie chyba przez 15 lat
  • Odpowiedz