Wpis z mikrobloga

@Iudex: Nie kurła, wcale nie ma wytłumaczenia. Co prawda była to pierwsza tak zajebista epidemia od hiszpanki, która miała miejsce niemal za króla Ćwieczka, w czasach kiedy wiedza medyczna, poziom mobilności ludzi na globie i ogólny stopień komplikacji każdego aspektu życia był na zupełnie innym etapie, ale no przecież kto by się tym przejmował, jesteśmy geniuszami i do wszystkiego potrafimy podejść intuicyjnie bezbłędnie za pierwszym razem, nawet jeśli w życiu nie
Ale wiesz że dla kogoś kto pracuje w szpitalu i zamiast normalnych 10 pacjentów ma nagle 30 to to jest armagedon?

@PochodnaFunkcji: a wiesz, że dla kogoś kto pracuje w XYZ i zamiast normalnych XX rzeczy do zrobienia ma nagle XX+20 to to jest armagedon?

No co zrobisz jak nic nie zrobisz, czasem się ma #!$%@? w robocie. Żyćko.
@bylembordo: Był nawet taki moment gdzie jak zaczęły rosnąć statystyki zachorowań i zdychać sąsiadki koleżanki matki z pracy, to nagle wszystkie mordy jakimś cudem na jakiś czas się zamknęły zachowując wymowne milczenia. Ale oczywiście to stworzenia z krótką pamięcią są i niezbyt empatyczne, więc szybko poszło w zapomnienie.
W zasadzie nie ma żadnego wytłumaczenia dla tej skali idiotyzmu.

@Iudex: Potencjalna śmierć babci to dla ciebie zbyt słabe wytłumaczenie? (°°
via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
Bardzo lubię termin "Covidianie", który w prosty sposób doskonale oddaje oderwanie tych ludzi od rzeczywistości, jakby naprawdę byli z zupełnie innej planety.

@kaduceusz: to nieprawidłowe określenie. Poprawnie zgodnie ze słownikiem określa się ich covidiotami
a wiesz, że dla kogoś kto pracuje w XYZ i zamiast normalnych XX rzeczy do zrobienia ma nagle XX+20 to to jest armagedon?

No co zrobisz jak nic nie zrobisz, czasem się ma #!$%@? w robocie. Żyćko.

@Krupier:
1. W przykładzie podałem losowe liczby.
2. Podałem 10 i 30 nie po to żeby pokazać XX+20 tylko XX*3
3. Jak masz #!$%@? w robocie i czegoś nie zrealizujesz, to najwyżej paczka, czy
Aż mi się przypomniała sytuacja, jak przesunąłem ręcznik i butelkę z wodą na siłowni jakiejś lasce, po czym zostałem zbesztany i typiara chciała do menadżerki obiektu iść z awanturą xD
  • 0
@PochodnaFunkcji:

To że nie wzrosło względem 2021 to znaczy że było mało?

No było mało. Szpitale nigdy nie były zapchane z powodu tego, że nie było fizycznie miejsc, ale ze względu na głupie procedury (testy, trzymanie na oddziale bezobjawowych itp.).

W 2020 kiedy rzekomo był armagedon mieliśmy ~25% mniej hospitalizacji niż w 2019.

1. W przykładzie podałem losowe liczby.

2. Podałem 10 i 30 nie po to żeby pokazać XX+20 tylko
  • 0
@josedra52 akurat uważam maski za zajebiste rozwiazanie. Od kiedy nosilem maske nie mialem zadnego przeziebienia czy grypy, a wczesniej to raz lub dwa na sezon.

Natomiast na tym gifie jest banda idiotow, ktorzy niewiedza do czego służą maski i źle z nich korzystają xD

@Dariel: A nie zmieniłeś jeszcze czegoś przy okazji? Trybu życia? Ruchu? Suplementacji? Diety? Bo maska jako taka to bardziej chroni innych przed zarazkami osoby która tą maskę
@josedra52: wy to #!$%@? jebnieci wszyscy jesteście
z dzisiejszego punktu widzenia to moze sie wydawać smieszne, ale #!$%@? wcale to nie jest tak ze te 3 lata temu nikt nie wiedzial z czym ma do czynienia i ze to może być potencjalnie dużo bardziej niebezpieczne niż się okazało.
Zgodzę się, że był idiotyzmy jak np godziny dla seniorów ale #!$%@?, łatwo być dziś mądrym, 3 lata po pandemii ale postawcie się
Szpitale nigdy nie były zapchane z powodu tego, że nie było fizycznie miejsc, ale ze względu na głupie procedury (testy, trzymanie na oddziale bezobjawowych itp.).

@Krupier: Testowanie to głupie procedury? Trzymanie bezobjawowych? Kto trzymał bezobjawowych w szpitalu i w jakim niby celu?

W 2020 kiedy rzekomo był armagedon mieliśmy ~25% mniej hospitalizacji niż w 2019.

ale o co chodzi. Przed chwilą był 2022. W 2020 przez większość roku covida prawie nie
@josedra52: jaki to był cholerny idiotyzm... Zamykanie lasów, godziny dla seniorów, mandaty na myjniach bezdotykowych, maseczki u pracowników fizycznych, tłumaczenia astmatyków i sercowców (sam z problemami kardio nosiłem, bo nie chciało mi się gadać z policjantami), jakieś godziny policyjne, zamykanie cmentarzy dzień przed wszystkimi świętymi... Coś wręcz niemożliwego, co się odwalało. No i te nieszczęsne szczepionki, PASZPORTY covidowe.
@josedra52: Do dzisiaj pamiętam jak mi ostreczowali czarnym streczem siłownię, która była na dworze i służyła do ćwiczeń na zewnatrz, albo jak wracałem o godzinie 23 w niedzielę, puste miasto a tu podjeżdża policja na sygnale i mandat 50zł za brak maseczki XD
  • 2
@josedra52: połowa z nich to świry po prostu świry, część się wygłupia (skafandry, maska gazowa), część robi coś, żeby się wyróżnić (ludzie cali zakryci folią etc.), to samo robią na co dzień, wtedy mieli powód, a część z nich robi rzeczy z przyzwyczajenia (typ, który psika sobie w rękawice, którymi i tak nie ma zamiaru niczego dotykać).
  • 3
@ppqa: czyli co, władza wymyśliła covid i jego skutki żeby straszyć wykopków? Cała władza na całym świecie (poza Białorusią)?
  • 2
@Lemon_cheese: a co złego jest w szczepionce, że cieszysz się, że jej nie dostałeś? Ja na covid się zaszczepiłem jak już się kolejki skończyły no i żyję. Dawek kolejnych nie brałem, bo z tym omicronem już zmniejszyła się intensywność objawów więc wyjebungen.
Jak ktoś się na grypę szczepi to też frajer czy co? xd
  • 3
@ZSXTC: co ci wyszło po czasie? Jakim "hoaxem" się covid okazał? XD nie było covida? Ludzie nie chorowali? Nie mieli potem przez parę miesięcy problemów z wydolnością? Nie umierali? XDDDD
ale nie pojawiały się, co to za argument xD a gdyby matka miała fiuta to by była ojcem

@FotDK: No właśnie nie było wiadomo co się pojawi. Dziury w płucach. Śmierć przez uduszenie. Teraz się możesz śmiać.
  • 0
@PochodnaFunkcji:

Testowanie to głupie procedury? Trzymanie bezobjawowych? Kto trzymał bezobjawowych w szpitalu i w jakim niby celu?

Tak, masowe testowanie przed każdą wizytą i przyjęciem to bezsensowne tracenie czasu tym bardziej, że wyniki to zwykła loteria. Trzymali lekarze w różnych szpitalach.

ale o co chodzi. Przed chwilą był 2022. W 2020 przez większość roku covida prawie nie było w polsce

Co? XD Chyba ci się z 2019 pomyliło.

Mordo napisałem losowe
  • 0
Doprawdy jest się z czego śmiać, ludzie próbowali się chronić przed epidemią która zabiła do tej pory 6,7 milionów ludzi, boki zrywać.

@Monifufka:

Uuu, 6,7 milionów ludzi. To całe 0,08% populacji. W dwa lata.

Już nie brzmi tak strasznie, co nie?

Poza tym jeśli widzisz jakąkolwiek formę ochrony w idiotyzmach pokazanych na filmie to ja nie mam więcej pytań.