Wpis z mikrobloga

Dobra to teraz taka rozkmina, cofacie się teraz do 1920 roku w swoich ekstra markowych ciuchach, z e papieroskiem i puszka coli w łapie. Musicie wytłumaczyć ludziom wszystko co się stanie, jak wygląda przyszłość i dać jakieś rady, co mówicie ( )
#historia #polska #gruparatowaniapoziomu #glupiewykopowezabawy
Wanzey - Dobra to teraz taka rozkmina, cofacie się teraz do 1920 roku w swoich ekstra...

źródło: comment_1673864907JUtRdPFOqrb1GKWqrBOt5t.jpg

Pobierz
  • 14
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

Samolub (,)

@Wanzey: tak zdroworozsądkowo, jeżeli faktycznie miałoby do czegoś takiego dojść, to nikt by nie uwierzył, tylko uznał mnie za wariata xD
  • Odpowiedz
@Wanzey kontaktuje się z Lepeckim, załatwiamy od Francji dzierżawę Madagaskaru. Przenosimy tam kilkadziesiąt tysięcy rolników żeby mieć żywność, budujemy kolonię i tajne laboratorium do którego ściągamy kogo się da. Każdy uczony po godzinie rozmowy będzie przekonany że posiadam wiedzę przekraczającą kogokolwiek, więc mi uwierzy. Uwierzą też że możemy zbudować rakiety i b--ń atomową.
20 lat później mamy rakiety i b--ń atomową, we wrześniu 39 wpuszczamy Niemców, czekamy aż wejdą ruskie i
  • Odpowiedz
@Wanzey: W okresie międzywojennym były bardzo trafne analizy bieżącej sytuacji i konstruktywne propozycje dalszych działań, władze miały to w dupie ( ͡° ͜ʖ ͡°) zawsze tak jest, że na tych 100 publicystów/polityków/myślicieli znajdzie się kilku, których przyszłe pokolenia odkopią jako wizjonerów bo ich przewidywania się sprawdziły. A jeśli chodzi o technologię czy szczegółową znajomość polityki międzynarodowe, to pewnie w większości przypadków byłoby tak jak na memie
tactic - @Wanzey: W okresie międzywojennym były bardzo trafne analizy bieżącej sytuac...

źródło: comment_1673869779a0pYadaUB18eees0ylelrS.jpg

Pobierz
  • Odpowiedz
ak zdroworozsądkowo, jeżeli faktycznie miałoby do czegoś takiego dojść, to nikt by nie uwierzył, tylko uznał mnie za wariata

@Limonene: Ja bym się jeszcze starał powysyłać listy do władz z przewidywaniem najbliższych wydarzeń, część bym pamiętał i może by uwierzyli. Zaś jakby nie to też bym dał sobie spokój i uciekł.
  • Odpowiedz