Aktywne Wpisy
pastarri +50
Mój sąsiad pali na balkonie, dym wlatuje przez moje otwarte okna do pomieszczeń w moim mieszkaniu. Nie da się zostawić okna otwartego, bo zaraz czuć dym. Non stop siedzi na balkonie i pali - dziennie spokojnie mu schodzi paczka fajek jeśli nie więcej.
Rozmawiałem z sąsiadem - olał mnie, kontaktowałem się z właścicielem - nic z tym nie zrobił, rozmawiałem z administracją - pomimo tego, że w regulaminie jest zapis o zakazie
Rozmawiałem z sąsiadem - olał mnie, kontaktowałem się z właścicielem - nic z tym nie zrobił, rozmawiałem z administracją - pomimo tego, że w regulaminie jest zapis o zakazie

Ibiryd +674
Kilka dni na X i chłop spotkania z posłami urządza. To się nazywa skuteczność - nawet PSL takiej nie ma.
Rozmowa z Panią Kasią umówiona ( ͡°( ͡° ͜ʖ( ͡° ͜ʖ ͡°)ʖ ͡°) ͡°)
#mickpl #nieruchomosci
Rozmowa z Panią Kasią umówiona ( ͡°( ͡° ͜ʖ( ͡° ͜ʖ ͡°)ʖ ͡°) ͡°)
#mickpl #nieruchomosci

źródło: IMG_7160
Pobierz
Chodzi o takie rzeczy jak:
- pampersy (obecnie oznacza już wszystkie pieluchy)
- porszak weselny (określa się już tak wszystkie samochody którymi jedzie się do ślubu, nie tylko porsche)
- adidasy (wszystkie buty sportowe przyjęło się tak określać)
- karcher (którym to słowem nazywa się wszystkie myjki ciśnieniowe)
- trytytka (oznacza opaskę zaciskową dowolnej marki)
- snikersy (mówi się tak na streetwearowe buty)
#ciekawostki #pytanie #sneakers #dzieci #slub
źródło: comment_1673862092Cik3oyFVfuGc4MeIlorpGq.jpg
Pobierz@Goronco: a to nie oznacza typu butów? tak jak są, pantofle, albo gumofilce?
w Polsce po prostu zamiast sneakers mówi się adidasy xD
XD
wtf?
@Goronco: to nie pochodzi od żadnej marki tylko od wyrażenia sneak up, czyli skradać się. Po polsku cichobiegi.
webasto
ślimak
ale wiesz, że to nie jest porszak, tylko orszak?
kiedyś nie, obecnie coraz częściej - wchodzisz choćby na zalando i tam masz taką kategorię, chociaż jest też oddzielna kategoria buty sportowe - czyli pomyliłem się: adidasy ≠ sneakersy, chociaż często obie kategorie się przenikają, bo są buty, które podpadają pod obie.
źródło: comment_1673862657e7zrqkUKSYqn317RB0WyDa.jpg
PobierzHelikola - sprężynka do naprawy gwintu. Helicoil to jeden z producentów zestawów naprawczych.
Zle usłyszałeś, mówi się orszak weselny XD
Trytytka - to jest nazwa jakiejś firmy?
@DzonySiara: na co się mówi Bosh?
Mówiąc o kostkach samozaciskowych każdy elektryk powie Wago. Historia ta sama co z webasto ;)