Wpis z mikrobloga

@sha128: Mury, dach, tynki i posadzki robiły mi ekipy. Resztę w tym w wszystkie instalacje robiłem sam wykorzystując urlop i czas wolny. Pierwsza łopata pod fundament wbita we wrześniu 2021. Dwa dni temu wprowadziłem się na parter (w pełni wykończony). Piętro jeszcze nie wykończone (brak gładzi i podłóg).
@sha128: I pewnie sam nie zrobisz prac ziemnych :). Licz 2 lata, jak będziesz sprawny to wyjdzie mniej. Ogarnij prąd z wyprzedzeniem ( ja bardzo cierpię z tego powodu). Z rzeczy wymienionych: piec ogarniesz sam. Murowanie, szczególnie fundamentu i komina jest trudne, więc zastanów się nad tym. Do tego tynki - dasz radę sam tylko jeśli chcesz obkleić całość płytami kg.
@sha128: 7 miesięcy mając ekipy od murowania, dachu, okien, byłem z żona na budowie praktycznie codziennie (poza paroma dniami urlopu) po pracy plus soboty. Parterowka ~150m
via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@sha128: pamiętaj, że materiały budowlane masz na 23% vat, a usługi budowlane na 8% vat - z tego powodu dostawa i montaż np. okien może wyjść taniej niż zakup bez montażu.