Wpis z mikrobloga

via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@picasssss1: Niby tak, ale na zakwasie nie jest jakoś trudniejszy, potrzeba tylko więcej czasu na fermentację. Zakwas też zrobisz sam bez problemu, ewentualnie w piekarniach można poprosić, takich które pieką na zapleczu rzecz jasna. Od takiego chleba już nie ma powrotu ( ͡° ͜ʖ ͡°) Jeśli chcesz to wrzucę przepis z którego korzystam.
via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@picasssss1: już nie pamiętam skąd brałem przepis bo to było dawno, ale wszystkie metody są podobne, podsylam taką https://youtu.be/25aSnkPWEjw
Ona tu narobiła duzo tego zakwasu, pamiętam że wywalalem część codziennie żeby po prostu było go mniej bo tak to będzie przyrastał w nieskończoność, ale to szczegół ( ͡° ͜ʖ ͡°)

Ze sprawdzonych kanałów, drożdżowy i zakwasowy https://youtube.com/@JohnKirkwoodProFoodHomemade
https://youtube.com/@ilovecookingireland