Wpis z mikrobloga

Przypominam mirki, że long covid to zwykła ściema aby straszyć naiwnych:

W tym badaniu kohortowym zakażenie SARS-CoV-2 nie wiązało się z gorszym samopoczuciem fizycznym, psychicznym i społecznym (mierzonym za pomocą wyników PROMIS) w 3-miesięcznej obserwacji w porównaniu z brakiem zakażenia SARS-CoV-2 wśród dorosłych z objawami choroby.

Dr Vinay Prasad omawia to badanie:

#koronawirus #covid19 #ciekawostki
  • 11
@hansschrodinger: potwierdzam fuckt iż LongCovid to ściema ale zaznaczam fuckt że COVID może być długi (bo taki miałem) lecz podkreślam w tym samym momencie fuckt że COVID to choroba popromienna…nie ma nic wspólnego z żadnymi wyimaginowanymi wirusami które wg Guta są podproduktem komórek
COVID może być długi

@Verdino: Bo covid to tak naprawde 90% podobienstwa do grypy typu A. Podobne wirusy, podobne objawy, podobne leczenie.
Ja tez w bliskiej rodzinie miałem typową grypę a nie wyimaginowaną gdzie grypa nazywana jest przeziebieniem. Infekcja trwała prawie miesiac albo raczej 2 tygodnie a 2 tygodnie człowiek wychodził z tego jak by wyszedł spod pociągu. Niestety były to czasu bez posiadania Viregytu-K nad czym ubolewam bo żaden lekarz
Generalnie, polecam, bo okazuje sie ze to jest lek, ktory kazdy z nas powinien mieć na typowa grypę a o którym nigdy w gabinecie nie usłyszałem ja, rodzice, rodzina, nikt. Dopiero przy okazji pandemii, Bodnar wskazał, że tym mozna się leczyć i.... no rzeczywiscie można

@Bigbluee: Nie można.

Jedyna na co działa Amantadyna to pozytywny wpływ na grubość potfela Bodnara.

https://twitter.com/jan_czura/status/1614932978387324933?fbclid=IwAR1AfQ4MFsD2lhQbiKN7xkknrXJ03hJzURhFQAbeCwxRE97-xxAhmAlguxE
Jedyna na co działa Amantadyna to pozytywny wpływ na grubość potfela Bodnara.

@Strelau: Ty teoretyzujesz, ja (nie na sobie) praktykowałem i tak jak Bodnar ma swoich pacjentów udokumentowanych tak i ja znam już 3 osoby z bliskiego mi otoczenia co wyszły w 2 dni z grypy i to tej prawdziwej a nie przeziebienia.

Także wybacz ale ja pozostane przy swoim.

tak samo jak przy inhalacji zabłocka mgiełką i Iodicą, gdzie po
Ty teoretyzujesz, ja (nie na sobie) praktykowałem i tak jak Bodnar ma swoich pacjentów udokumentowanych tak i ja znam już 3 osoby z bliskiego mi otoczenia co wyszły w 2 dni z grypy i to tej prawdziwej a nie przeziebienia.

Gucio a nie udokumentowane. Mniejwięcej jak zaczął ogłaszać cud amantadynowy to zapewniał, że ma zebraną dokumentację, którą przedstawi. To było gdzieś 2 lata temu. Nadal tej dokumentacji nie przedstawił. Miał okazję uczestniczyć
W tym badaniu kohortowym zakażenie SARS-CoV-2 nie wiązało się z gorszym samopoczuciem fizycznym, psychicznym i społecznym (mierzonym za pomocą wyników PROMIS) w 3-miesięcznej obserwacji w porównaniu z brakiem zakażenia SARS-CoV-2 wśród dorosłych z objawami choroby.

@hansschrodinger: Jest dużo więcej badań pokazujących, że Long covid istnieje i tworzy realny problem. A to jakieś gucio badanie to co ma udowadniać? Jak to nawet badanie RCT nie jest.

Dodatkowo badanie opiera się o testy
@Strelau: #!$%@?, nie mogę patrzeć na ten nowy wykop więc napiszę krótko

Jest dużo więcej badań pokazujących, że Long covid istnieje i tworzy realny problem. A to jakieś gucio badanie to co ma udowadniać?

Że Long srovid to ściema, wrzucałem tu artykuł że już straszą że nawet 50% chorych moze mieć long covid. Nie twierdzę że problemy po przechorowaniu nie istnieją ale po każdej infekcji wirusowej tez są. Problem jest mocno
Że Long srovid to ściema, wrzucałem tu artykuł że już straszą że nawet 50% chorych moze mieć long covid. Nie twierdzę że problemy po przechorowaniu nie istnieją ale po każdej infekcji wirusowej tez są. Problem jest mocno podkręcony.

@hansschrodinger: Bo duży procent ma. Część są objawy do 3-4 miesięcy. Ale jest spory procent osób, gdzie objawy mogą się utrzymywać 12 miesięcy i dłużej.

"We report (using 194 studies including 735,006 #!$%@?)
Ja nie mówię że nie istnieje ale że jest nakręcanie paniki i wyolbrzymienie ryzyka. tak jak mówi Prasad.

@hansschrodinger:

-Faktyczne problemy i opisana jednostka chorobowa
-Nakręcanie paniki i wyolbrzymianie ryzyka