Aktywne Wpisy

K-S- +468
Sprawdźmy nastroje polityczne na wykopie ( ͡° ͜ʖ ͡°) dodaje bez tagów więc proszę o dawanie plusów.. #polityka
Na jaką partie oddasz swój głos w najbliższych wyborach parlamentarnych?
- Nie idę na wybory. 5.7% (130)
- Idę ale jeszcze się zastanawiam. 16.3% (372)
- PiS 3.8% (87)
- KO (PO) 44.4% (1011)
- Konfederacja 15.6% (356)
- PsL 2.7% (62)
- Lewica 3.6% (81)
- Polska 2050 4.9% (112)
- Agrounia i Porozumienie 2.9% (67)
Notrix +4
Ukraińcy mówili, że chcą odbić tylko swoje tereny. A tymczasem artyleria atakuje rosyjskie tereny i potęgują jeszcze większą eskalację zamiast siadać do stołu negocjacyjnego by rozpocząć rozmowy pokojowe. Dziwię się, że zachód na to pozwolił. Szczególnie Biden. Nienawidzę kłamców. Nie jestem po żadnej ze stron. Chcę tylko by skończyła się wojna i nastąpiła deeskalacja.
#ukraina #wojna
#ukraina #wojna
Dr Vinay Prasad omawia to badanie:
#koronawirus #covid19 #ciekawostki
@Verdino: Bo covid to tak naprawde 90% podobienstwa do grypy typu A. Podobne wirusy, podobne objawy, podobne leczenie.
Ja tez w bliskiej rodzinie miałem typową grypę a nie wyimaginowaną gdzie grypa nazywana jest przeziebieniem. Infekcja trwała prawie miesiac albo raczej 2 tygodnie a 2 tygodnie człowiek wychodził z tego jak by wyszedł spod pociągu. Niestety były to czasu bez posiadania Viregytu-K nad czym ubolewam bo żaden lekarz
COVID to choroba popromienna
(Bóle się „teletransportują” ”bezczasowo” z jednego miejsca ciała do drugiego)
@Bigbluee: Nie można.
Jedyna na co działa Amantadyna to pozytywny wpływ na grubość potfela Bodnara.
https://twitter.com/jan_czura/status/1614932978387324933?fbclid=IwAR1AfQ4MFsD2lhQbiKN7xkknrXJ03hJzURhFQAbeCwxRE97-xxAhmAlguxE
@Strelau: Ty teoretyzujesz, ja (nie na sobie) praktykowałem i tak jak Bodnar ma swoich pacjentów udokumentowanych tak i ja znam już 3 osoby z bliskiego mi otoczenia co wyszły w 2 dni z grypy i to tej prawdziwej a nie przeziebienia.
Także wybacz ale ja pozostane przy swoim.
tak samo jak przy inhalacji zabłocka mgiełką i Iodicą, gdzie po
Gucio a nie udokumentowane. Mniejwięcej jak zaczął ogłaszać cud amantadynowy to zapewniał, że ma zebraną dokumentację, którą przedstawi. To było gdzieś 2 lata temu. Nadal tej dokumentacji nie przedstawił. Miał okazję uczestniczyć
@hansschrodinger: Jest dużo więcej badań pokazujących, że Long covid istnieje i tworzy realny problem. A to jakieś gucio badanie to co ma udowadniać? Jak to nawet badanie RCT nie jest.
Dodatkowo badanie opiera się o testy
Że Long srovid to ściema, wrzucałem tu artykuł że już straszą że nawet 50% chorych moze mieć long covid. Nie twierdzę że problemy po przechorowaniu nie istnieją ale po każdej infekcji wirusowej tez są. Problem jest mocno
@hansschrodinger: Bo duży procent ma. Część są objawy do 3-4 miesięcy. Ale jest spory procent osób, gdzie objawy mogą się utrzymywać 12 miesięcy i dłużej.
"We report (using 194 studies including 735,006 #!$%@?)
O nakręcaniu paniki już robiłem wpis:
https://wykop.pl/wpis/69588575/odnosnie-long-covid-ale-urzednicy-zdrowia-publiczn
Nie bede wiecej kontynuował rozmowy bo nie dam rady patrzeć na to gówno zwane nowym wykopem, sorry, poczekam trochę, może za parę dni coś z tym zrobią.
@hansschrodinger:
-Faktyczne problemy i opisana jednostka chorobowa
-Nakręcanie paniki i wyolbrzymianie ryzyka