Wpis z mikrobloga

Takie mam pytanie, moze ktos potrafi na nie odpowiedziec. Dlaczego caly czas widze jak otwieraja sie nowe lokale gastronomiczne?
I widze jak po 3-4 miesiacach upadają albo po pol roku.
Mamy teraz ciezki okres, inflacja, kazdy patrzy 5x na wydana zlotowke. A co rusz pokazuja sie fikusne knajpki, ktore oczywiscie dobrze wygladaja maja dobre jedzenie. Ale niestety ceny tez znacznie wieksze niz kiedys byly w gastro przez co mniej ludzi moze sobie na to pozowlic.
Generalnie ja bedac laikiem w tym temacie uwazam ze wchodzenie w gastro to w 99% nieudany temat. Co innego kebab czy cos ale juz tam zaczynaja sie ceny ok 30 zl za kebsa i nie kazdy chce tyle na to wydawac.
Pralnia pieniedzy? Wykorzystanie dofinansowan? A moze wlasciciele tych przybytkow mysla ze beda w tym 1% ?
#inflacja #pracbaza #pytanie #jedzenie
  • 2