Wpis z mikrobloga

@7160: tak samo musisz płacić na grubasów, na wypadkowców z własnej winy itd.
Jesteś w takim razie przeciwnikiem państwowej służby zdrowia na którą się wszyscy składamy?
przeciwnikiem państwowej służby zdrowia na którą się wszyscy składam

@Faiko: W znacznym stopniu tak.

Jednak grubas już jest na tym świecie - nie z włąsnej winy. Jego można porównać do tego niskorosłego kaszojada - już jest na świecie i co zrobisz?

Natomiast jak rodzice tuczą gówniaka, czy też płodzą potworka, by kosic zasiłki - jest to zbrodnia.

Byłoby to jedynie karygodne, jeśliby żyli za swoje. Mógłbym to potępić, jednak skoro karzeł
@7160: no ale grubas jest ze swojej winy grubasem i ma otłuszczone serducho, a dziecko jest niewinne. Ale rozumiem skoro jesteś przeciwnikiem państwowej opieki społecznej.
o ale grubas jest ze swojej winy grubasem

@Faiko: Nie do końca. Są schorzenia powodujące tycie. No i każdy człowiek ma inne odczuwanie łaknienia. Lekki głodek dla ciebie może być wielkim głodem dla kogoś innego. Ty zjesz jabłko i się zaspokoisz, on, żeby się zaspokoic musi #!$%@?ć kilo kaszanki.
@7160: No ale w porównaniu z dzieckiem zwyczajnie urodzonym chorym to myślę, że osoba otyła jest niewymiernie bardziej odpowiedzialna za swój los i za to, że trzeba ją leczyć
@kjungst: trójka dzieci i zwalanie tego na instynkt w 21 wieku, gdzie jest dostęp do antykoncepcji, to sorry, ale tak średnio ( ͡° ͜ʖ ͡°) chcieli i tyle, tak jak wspomniałem, ja im tego nie bronię, po prostu wyraziłem swoje zdanie, że według mnie typ jest samolubem powołując na świat dzieci. Już przy pierwszym, najstarszym, widział że dzieci mają wysokie prawdopodobieństwo odziedziczenia karłowatości i chorób z tym
otyła jest niewymiernie bardziej odpowiedzialna

@Faiko: Tak, ale nie jest też tak, że grubas po prostu chce być gruby.

Jak chcesz poczuć się jak grubas na diecie - Spróbuj przeżyć kilka dni jedząc tylko jedno jabłko dziennie.
@7160: ale czemu Ty nie odpowiadasz na to co ja piszę? Ja nie mówię czy grubemu jest łatwo czy nie, mówię, że bardziej odpowiada za swoją chorobę niż karzeł, tyle.
@fizzly: No tak, zabrońmy ludziom z chorobami mieć dzieci, bo potencjalnie mogą być chore XD Każdy człowiek ma prawo do szczęścia i posiadania dzieci jeżeli chce je mieć. Jesteś antyludzkim potworem jeżeli uważasz to za samolubność
mów co chcesz, ale jesteś taki sam jak ludzie co chcieliby zabraniać robienia dzieci brzydkim, biednym itd. Tylko Ty se gdzie indziej granicę stawiasz.

@Faiko: Porównujesz wygląd do choroby. Świadoma chęć przekazywania chorób swoim dzieciom tylko dlatego bo musisz koniecznie spełniać swoje własne potrzeby jest słaba.
@BojowyKucyk: ja porównuję tylko, że dla kogoś granicą jest brzydota, dla kogoś choroba. Ale obaj wierzą w ideę, że można komuś zakazywać rozrodu. To jest cała moja teza w tym wątku.
Twój "anegdotyczny" przykład

@To_ja_moze_pozamiatam: Tutaj anegdotki niestety działają, takim zrachowaniom jak najbardziej trzeba przeciwdziałać, jedno niepotrzebne cierpienie może tutaj przeważać, nie powinno istnieć takie cierpienie

nie możemy tego stwierdzić, więc to załóżmy, tak?

@To_ja_moze_pozamiatam: Znaczy co załóżmy, cytuj co ja napisałem jak się do czegoś odnosisz to będę mógł lepiej odpowiedzieć

Jeśli tego nie przemyśleli to jest to zupełnie inny temat do rozmowy i niepełnosprawność nie ma tu nic do
@JudeMason: ty nie wiesz jak jest być niskim samcem, Ty po prostu masz na tym punkcie kompleks. Sam mam około 170cm wzrostu i jasne, dla niektórych kobiet to przeszkoda, ale nigdy nie czułem, żeby mnie to w życiu ograniczało.

W jaki sposób Twoje życie jest trudne? Kiedyś znajdziesz taką która to będzie miała w piździe...
@CJzSanAndreas: Czemu niby wsteczna? Akurat wydaje się, że niski wzrost to przyszłość, mniejsza konsumpcja żarcia, mniejsza emisja CO2, mniejsze zużycie zasobów globalnie. > biednym jak najbardziej powinno się zabraniac robić dzieci

@AdamKarolczak02137: Jakby biedni nie mogli mieć dzieci, to by ciebie nie było, według dzisiejszych standardów praktycznie wszyscy byli biedni 100 lat temu. A dzisiaj jesteśmy dużo bardziej zagrożeni przez niską dzietność niż 100 lat temu, więc tym bardziej biedni
Dlatego, że bez rozmnażania wyginiemy jako gatunek i wszystko inne nie będzie miało żadnego znaczenia

@CzaryMarek: Nadal nie ma to żadnego znaczenia, żyjemy żeby przeżyć i łudzimy się że cokolwiek znaczymy

Oczywiście można się oszukiwać, ale polecam ogólnie z tym skończyć bo to nie 19 wiek
@JudeMason: Ale ludzie nie dobierają się tylko według klucza wzrostu. Widzę, że masz z tym problem, i Cię rozumiem. Bo ja też jestem średniego wzrostu ( ͡° ͜ʖ ͡°). Łatwo jest jednak wrzystko zrzucić na wzrost. Pewnie, wysocy być może mają łatwiej (chociaż jeśli są poza tym niewyględni i głupi, to uważam, że mają gorzej). Nie znam Twojej sytuacji. Ale chcę tylko powiedzieć, że "nie zauważyłem by
@Vanderwill: Znam kolesia z mordy. On jako 16 - 21 latek występował w reality show że swoją rodziną. To było właśnie o rodzinie karłów. Jego matka i ojciec karły. Mieli 25% szns na zdrowe dzieci. I mieli 4 dzieci, w tym tylko jedno czyli on karłowate. A. Żeby było śmieszniej to on ma brata bliźniaka co jest właśnie normalnego wzrostu. Tylko on z 4 rodzeństwa to karzeł.
Może myślał że będzie