Wpis z mikrobloga

Wyszedł właśnie ode mnie kumpel z którym spędziłem swoje "dorosłe" lata zaraz po wyprowadzce do Warszawy na studia, co prawda oboje tych studiów nie skończyliśmy to jednak po 5 latach od rzucenia ich, życie całkiem nie najgorzej nas potraktowało. Siedząc i wspominając sobie tamten czas który myślałem, że na tamten moment był naprawdę kiepski, to jednak teraz uderzyła mnie potężna melancholia i nostalgia... Tęsknie czasem za tamtym życiem i wiem, że tęskni tak każdy z nas. Ale jakoś po takim spotkaniu odczuwasz to potrójnie mocno... czemu nie można być wiecznie młodym? Przemijanie to najsmutniejsza rzecz w tym łez padole
#nostalgia
#feels
Nafaros - Wyszedł właśnie ode mnie kumpel z którym spędziłem swoje "dorosłe" lata zar...

źródło: comment_1673475068G63Fi2r3Blp6dL8VbPiEMK.jpg

Pobierz
  • 8
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Nafaros najgorsze, że dopiero po czasie dociera do ciebie, że czasy, które uważałeś za kiepskie, jednak nie były takie złe z perspektywy czasu i chętnie byś do nich wrócił, ale taka to już chyba siła nostalgii, że wszędzie dobrze, gdzie nas aktualnie nie ma.
Żyjąc tu i teraz masz na głowie bieżące problemy, które zaburzają twoją percepcję teraźniejszości, za to patrząc wstecz filtrujesz wspomnienia i pamiętasz tylko te najfajniejsze momenty.
troglodyta_erudyta - @Nafaros najgorsze, że dopiero po czasie dociera do ciebie, że c...

źródło: comment_1673476463mkrsh8HlBkRNnCUARfuEzg.jpg

Pobierz
  • Odpowiedz
@troglodyta_erudyta:
Wiedziałem, że ktoś to wrzuci, hah! Od razu mam po tym w głowie utwór Taco: "nie wie sie o starych dobrych czasach gdy się żyje w nich stare dobre czasy trwają teraz to przywilej żyć!"
Pamiętam jak kiedyś wracałem od pierwszej miłości życia i sobie myślałem, że kiedyś ten czas będę wspominał z niesamowitą nostalgią i, że teraz mam jedne z fajniejszych dni... cóż przynajmniej miałem rację ( ͡
  • Odpowiedz
@Nafaros: a ja wlasnie pamietam, ze wszyscy mi to powtarzali dlatego robilem mase rzeczy pod haslo, ze raz sie zyje i zeby potem nie pluć sobie w brodę. Teraz wspominam te czasy z nostlagią, ze teraz już tak nie robie ( ͡° ʖ̯ ͡°)
  • Odpowiedz
czemu nie można być wiecznie młodym? Przemijanie to najsmutniejsza rzecz w tym łez padole

@Nafaros: Nie jestem chłopcem dziś, nie jestem dawno
Przyszłość - licytacja, którzy więcej zgarną, to wszystko ( ͡° ʖ̯ ͡°)
L3gion - > czemu nie można być wiecznie młodym? Przemijanie to najsmutniejsza rzecz w...
  • Odpowiedz
Od razu mam po tym w głowie utwór Taco: "nie wie sie o starych dobrych czasach gdy się żyje w nich stare dobre czasy trwają teraz to przywilej żyć!"

@Nafaros: my boy
  • Odpowiedz