Wpis z mikrobloga

Ehhh, jakaś dziewczyna ewidentnie do mnie zarywa w pracy, ale jestem 25-letnim kissless virgin i nie mam pojęcia co robić ( ͡° ʖ̯ ͡°) Jestem mega spierdoksem i nawet nie umiem poprowadzić głupiego small talku. Próbowała zagadywać mnie już 2 razy, ale odpowiadałem tylko zdawkowo bo inaczej nie umiem. Myślałem, że już wtedy się spaliłem i koniec tematu z tą dziewoją jest murowany, ale ona nadal drąży skałę... Poprosić ją o numer telefonu, czy co? (zresztą na #!$%@?,. skoro nie potrafię prowadzić rozmów?)

#przegryw #niebieskiepaski #rozowepaski #podrywajzwykopem #zwiazki #depresja #seks
  • 33
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@apfi: próbuj zaangażować się bardziej w small talk. Jak słabo Ci idzie odpowiadanie, to sam staraj się zadawać pytania. Wtedy ona będzoe więcej mówić, a Ty potraktujesz albo rzucasz kolejne, żeby coś więcej popchnąć rozmowę.
  • Odpowiedz
@apfi Jezeli znowu zacznie do Ciebie mówić to może zacznij od podstaw rozmowy np jak jej weekend minął/ co wtedy robiła? To jest jakaś podstawa, jeżeli się rozwinie możesz dopytywać o szczegóły. Może spytaj czy ogląda seriale jakieś. Jak ogląda to niech ci poleci. Jeżeli nie umiesz prowadzić rozmów nawet o byle czym to jest duży problem ;(
  • Odpowiedz
@PochlaniaczChleba: ostatni raz z jakąś dziewczyną rozmawiałem w 2017 roku. z moich obliczeń wynika, że w tym tempie "zdobywania doświadczenia" jakoś na emeryturze umówię na randkę.
  • Odpowiedz
@Mershee: ludzie zawsze uważali mnie za dziwnego, więc niespecjalnie chcieli ze mną rozmawiać, a ja nie chciałem się narzucać, żeby nie wyjść na jeszcze większego dziwaka. Moje umiejętności społeczne są de facto na poziomie 12-latka.
  • Odpowiedz
@apfi Kurde to nie wiem... Wracając do wątku spróbuj się przełamać i sam do niej zagadaj. Zacznij rozmawiać o byle czym lub jeżeli nie masz pomysłów wymyślić coś przed? Jeżeli to jest za ciężkie, spróbuj rozmawiać może z jakimiś innymi osobami, trochę sobie pocwiczysz i będzie później łatwiej? Nie ma magicznej rzeczy dzięki której będziesz pewny siebie czy będziesz umiał płynnie rozmawiać o czym chcesz. Musisz spróbować nawet od łatwych spraw
  • Odpowiedz
@apfi: Ty się nie skupiaj na tym co tylko jak mówić.
Pewność ciebie i płynność to podstawa bo jak zaczniesz się stresować to żadne teksty i tematy nie pomogą.
  • Odpowiedz
@apfi: > ludzie zawsze uważali mnie za dziwnego, więc niespecjalnie chcieli ze mną rozmawiać, a ja nie chciałem się narzucać, żeby nie wyjść na jeszcze większego dziwaka. Moje umiejętności społeczne są de facto na poziomie 12-latka. tekst...

Porozmawiaj z nia o tym. Przelamiesz pewna bariere mowienia o swoich troskach i na pewno ci ulzy.
  • Odpowiedz