Wpis z mikrobloga

via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@czuczer: ecotavola, ale jak wyżej - wpisz w allegro deska sztorcowa to masz masę od małych makerów po firmy meblarskie które przedają takie dechy.
via Wykop Mobilny (Android)
  • 1
@Fidelis: każda tępi, jedne mniej, inne bardziej. Bambus bardziej ;) jest cholernie twardy i trwały co wymieniają jako zaletę, ale siłą rzeczy tępi to krawędź tnącą bardziej niż drewno
konto usunięte via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@papiez_: Właśnie miałem wrażenie, że noże tępią mi się szybciej niż powinny. Niby nie jakąś wysoka półka, ale powinny wytrzymywać dłużej. Szkoda, wytrzymałe są te bambusy
via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@papiez_: co z krojeniem mięsa na drewnianych deskach? przecież to idealne środowisko dla bakterii, chyba, że coś bredzę, ale przecież drewno wszystko pije
via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@papiez_: ale też drewniane? pytam z ciekawości, bo sam siedzę na plastikowej bo się cykam ( ͡° ͜ʖ ͡°) a drewnianą już dawno chciałem kupić jakąś
ale też drewniane?


@ominous3: tak, nie używam innych. Nie jestem specem od biologii więc ci nie powiem jak z florą bakteryjną na takiej desce.

Nie ciężko się taka deskę myje?


@reevo2: nie, wilgotna gąbką i tyle. Sok np z pomidora ręcznikiem papierowym.