Mireczki jaki system wybrać do smarthome? Czy Aqara albo Setti jest dobry? Chodzi o to aby wszystko było w jednej aplikacji, Na razie chodzi mi o oświetlenie ale z czasem na pewno będę rozbudowywał o jakieś czujniki czy inne urządzenia #kiciochpyta #smarthome
@daot: z aqary masz więcej zabawek i chyba wszystko jest wspierane przez zigbee2mqtt więc jak zechcesz przejść na HomeAssistant to bez problemu ogarnie
Miałem taki problem wiele lat temu. Jedna aplikacja do świateł inna do oczyszczacza, do tego konflikt z regionem( bramka na EU- urządzenie na Chiny) Spiąłem wszystkie urządzenia WiFi , TV, Xbox, , ZigBee, Z-Wave, dzwonek, kamery, komputer, telefony ,alarmy , , Home Assistant, kilka lat temu był trudny w konfiguracji teraz jest łatwizna (nie trzeba się znać na komendach, kodach)
Apeluję do przywódców tego świata o mocny szybki nacisk dyplomatyczny wobec Rosji i Ukrainy by jak najszybciej rozpocząć negocjacje i zakończyć ten bezsensowny przelew krwi. #wojna #ukraina
#kiciochpyta #smarthome
Miałem taki problem wiele lat temu. Jedna aplikacja do świateł inna do oczyszczacza, do tego konflikt z regionem( bramka na EU- urządzenie na Chiny)
Spiąłem wszystkie urządzenia WiFi , TV, Xbox, , ZigBee, Z-Wave, dzwonek, kamery, komputer, telefony ,alarmy , ,
Home Assistant, kilka lat temu był trudny w konfiguracji teraz jest łatwizna (nie trzeba się znać na komendach, kodach)
Demo:
Jest interaktywne,