Wpis z mikrobloga

via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
Ze względu na zamknięcie usługi #stadia szukam alternatywy do niej.

Zauważyłem, że jest #xboxgamepass

Mirki macie jakieś doświadczenie z graniem w chmurze na android TV?

Od razu cebula mi w sercu siedzi można jakoś dzielić konto z kimś? Nie potrzebuję płacić ponad 50zl, bo to tylko dla córki do grania w #justdance ( ͡° ͜ʖ ͡°)

Pada xbox mam...

#xbox #gamepass #gaming #cloudgaming
  • 14
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@boobass: Grałem na mobilu i tablecie.
Róznie bywa, niektóre tytuły całkiem fajnie działają, inne nieco gorzej.

Mam wrażenie że serwery w godzinach szczytu maja tendencje do przytykania się, może to tylko złudzenie.

Ale abonament kosztuje piataka za miesiąc więc stosunek jakości do ceny jest bardzo dobry :)
  • Odpowiedz
  • 0
@boobass Co rozumiesz przez android TV? Masz jakiegoś androidowego sticka podpiętego pod tv? Czy masz smart TV na androidzie?

Jak to pierwsze to będzie działać.

Jak to drugie to jak oficjalnie apki nie ma to może być problem. Ja na swoim Philipsie android zainstalowałem apke ręcznie bo oficjalnie nie było - i słabo działało mimo tego że mam w TV szybki procesor to przycinało - powodem jest prawdopodobnie słaba przepustowosc pamięci
  • Odpowiedz
  • 0
@boobass To myślę że styknie. Kup na miesiąc i sprawdź.
Jest jeszcze chmura od nvidii. Ale musisz mieć własne gry na innych platformach.
  • Odpowiedz
@boobass: Teraz mieszkam na zachodzie europy i spostrzezenia mam takie, ze na telefonie na necie 300/30 jest znacznie lepiej niz w PL ale nadal bez szalenstw z kolei na kompie przez przegladarke jest bardzo ale to bardzo akceptowalnie. Czuc drobny input lag (na pewno nie pograsz w kompetetywne fps ale w jakies Gearsy w singlu; da sie) ale nie jest tragicznie i spokojnie ogrywam teraz NFS Hot Pursuit
  • Odpowiedz
@Variv: @boobass: robię update, bo kilka dni temu postanowiłem sprawdzić jak tam jednak ten geforce now na miboxie i byłem mega zaskoczony na plus. Spędziłem kilka godzin przy Wiedźminie 3, rozgrywka płynna i fajnie wyglądająca. Płynność pewnie byłaby nieco lepsza na geforce now na kompie ale do kanapowego popykania mibox sprawdził się super.
  • Odpowiedz