Aktywne Wpisy

MrTofu +5
Mirki i Mirabelki
Mała łazienka
Czy taki układ ma wiele błędów w #aranzacjawnetrz w #lazienka ?
Jakieś ukryte problemy, które będą utrudniały życie?
Z góry dziękuję za opinie.
#kiciochpyta
Mała łazienka
Czy taki układ ma wiele błędów w #aranzacjawnetrz w #lazienka ?
Jakieś ukryte problemy, które będą utrudniały życie?
Z góry dziękuję za opinie.
#kiciochpyta

oxymirek +855
jeśli ktoś miał jakieś wątpliwości to po wprowadzeniu lex Tusk chyba zostały rozwiane.
Gratuluję wszystkim madkom, emerytom, nierobom. Mam nadzieję że warto było roz******ć lata rozwoju i demokrację za socjał.
#pokityka #bekazpisu #bekazpodludzi
Gratuluję wszystkim madkom, emerytom, nierobom. Mam nadzieję że warto było roz******ć lata rozwoju i demokrację za socjał.
#pokityka #bekazpisu #bekazpodludzi

Na wysokości zjazdu na matarnie wpadłem pod "suszarkę". Fakt - przekroczyłem o około 10 więc już się liczyłem z mandatem. Jakież było moje zdziwienie gdy policjant jak gdyby nigdy nic suszył sobie dalej a mnie nawet nie "shaltował". I teraz są dwa pytania :
1. Czy suszarki mają funkcje robienie zdjęć i mogę się spodziewać mandatu ?
2. Czy radiowóz policyjny może stać na powierzchni wyłączonej z ruchu bez sygnałów świetlnych ?
Znalazłem artykuł na ten temat na trójmiasto.pl z 2019 ( https://www.trojmiasto.pl/wiadomosci/Czy-policja-moze-suszyc-z-powierzchni-wylaczonej-z-ruchu-n138374.html ) ale prawo jest nowelizowane tak szybko, że nie wiem czy to jeszcze aktualne - czy ktoś mógłby podrzucić jakąś podstawę prawną jak to teraz wygląda ?
Zdjęcie z wczoraj.
Zapraszam do dyskusji. Wołam @Sierzant_Bagieta - może rzuci trochę światła na sprawę.
#prawo #policja #kiciochpyta #gdansk #gdynia #trojmiasto
Komentarz usunięty przez autora
Na autostradzie czy ekspresówce jak jedziesz te +10/+20 licznikowe więcej to też
IHMO powinni stać na bombach.
Mówię w imieniu bagiety:
Należy cię dojechać, mandat 1000 zł i kilka pał prewencyjnych żebyś już więcej tak nie robił.
Tak w ogóle obywatel ma siedzieć w domu, a nie gdzieś sobie jeździć. Zgłoś się natychmiast na posterunek i przeproś panów policjantów.
@Okatarinabellaczikcziks: według licznika? w rzeczywistości mogłeś jechać nawet równo z ograniczeniem
@GwaltowneWypaczenieCzasoprzestrzeni: teraz już nie, narracja się zmieniła i policja to syf i patola bo on już tam nie pracuje
5-10km/h - 50zł
10-15 - 100zł
15-20 - 200zł
25-30 - 300zł
Więc za 50zł szkoda im było czasu jak za 30s złapią kogoś za 200zł.
@Darkiii: Też mi się tak wydaję. Ale nie mogłem znaleźć jasnej odpowiedzi na to zagadnienie w internetach
@GwaltowneWypaczenieCzasoprzestrzeni: Kajam się, boje się, trzęsę się.
@dzana: @Pietter: z tego co zauważyłem mi przekłamuje o 3 km/h :P
@Okatarinabellaczikcziks: Przekłamuje o jakiś %, bo jest to związane z wyskalowaniem licznika do maksymalnego rozmiaru opony, który jesteś wstanie założyć na koła w samochodzie. Dodatkowo wpływ ma grubość bieżnika itd., jak chcesz wiedzieć ile % licznik Ci zawyża to na tempomacie ustaw sobie 100 km/h i zobacz ile faktycznie jedziesz na GPS w telefonie. Jak zmienisz opony na letnie to sobie
@CZechuXX: muszę zacząć ustawiać na 65 tempomat w mieście teraz bo nawet nie wiedziałem ( ͡º ͜ʖ͡º)
Ale i tak nie łapią a praktycznie codziennie albo do albo na powrocie z robotki stoją i suszą a ja zawsze na 70 zapięty tempomat, ostatnio mnie złapali bo chyba się nudzili, pogadali i puścili dalej.
@Okatarinabellaczikcziks: 1. Trucam I i II nagrywa pomiar i robi zdjęcia. Ale skoro cię nie zatrzymali (a mogli) to znaczy, że nie przekroczyłeś ustawionego przez nich progu lub nie dokonali pomiaru twojej prędkości.
2. Tak.