Wpis z mikrobloga

świetny sos


@emix099: ( _)

ostatni raz jadłem w picollo na studiach i wtedy smakowało to jak najtańsza konserwa mięsna pomieszana z ketchupem tortex, może spróbuj tych składników jako bazy. A jeszcze, bym zapomniał! Żeby smak był bliższy oryginału, makaron musi być też jak w picollo - rozgotowany w piździet. Ale poczekajmy, może ktoś ma bardziej szczegółową recepturę ;)
@emix099: jak odbiegają? jak masz klasyczne przepisy, to najczescniej jest roznica w czosnku czy mleku, bo nie każdy daje. No i takie superklasyczne to kilka rodzajów mięsa mielonego w domu, a nie paczka mielonej wołowiny z lidla.

Tu masz turboklasyczny przepis (pierwszy, potem juz troche fancy(, są napisy po ang wiec bez problemu można skumać. Jeżeli smak się będzie róznił, to albo dodają coś spoza "kanonu" albo mocno słodzą.
pastaallacarbonara - @emix099: jak odbiegają? jak masz klasyczne przepisy, to najczes...
googluj nie sos bolegnese tylko ragu. I czerwone wino to must have

@Vadzior: nie ma szans że ktoś tam daje jakiekolwiek czerwone wino, zdziwiłabym się jakby tam jakieś inne warzywo niż pomidor było xd to taka knajpa gdzie idziesz i z wielkiego pojemnika nabierają ci makaron i sos, przepis to na oko mielone, dużo oleju i koncentrat pomidorowy + mleko do rozrzedzenia, z przypraw sól i cukier