Wpis z mikrobloga

  • 0
@vieniasn ale generalnie chyba kiedyś wszystkie półprodukty miały co do zasady gorsze składy, a teraz te wszystkie lasagne, pizze (niemrozone), pierogi itd są całkiem okej
poza hamburgerami 50% mięsa, to jest dalej gówno xD

@troglodyta_erudyta no wiem, ale spodziewałem się że tego cukru będzie ze 2 razy tyle
@wiseguy43 wszystko zależy od sosu ¯_(ツ)_/¯

Na pewno da się na gotowcach w miarę zdrowo żywic, ale trzeba szukac.

I tak dobrze, ze tych cukrów jest mniej niż 10g na 100g
@wiseguy43: pamietam ze z 5 lat temu go nie kupowałam bo miał syrop glukozowo-fruktozowy ale jakoś w ubiegłym roku zmienili skład.
Żałuje, ze nie ma obowiązku wpisywania dokładnej ilości dodawanego cukru i człowiek musi kombinować i szacować ile cukru naturalnie może być w produkcie a ile jest dodane