Wpis z mikrobloga

@gooway: może dlatego, że jedzienie to nie tylko spełnianie fizycznej potrzeby, ale też doznania smaku, do tego innej atmosfery w restauracji ?
Z resztą jak idziesz do fancy restauracji to to jest tylko jeden z kilku dań, a po prawej masz na jednym talerzu cały posiłek.
@gooway: Prawdziwemu silnemu mężczyźnie trzeba roztłuc mięsko żeby mu było łatwiej pogryźć?
Ojoj, i jeszcze obtoczyć w bułeczce żeby było chrupiące, jak fryteczki dla dzieci. Ziemniaczki też tłuczone z masełkiem, bo ciężko byłoby sobie poradzić ze skórką.

Aha, no i wiadomo że musi być wysmażone na podeszwę. Bo chłopczyk się boi krwistego.
@gooway: zazwyczaj takie potrawy, jak ta po lewej są częścią szerszego menu i jest takich małych dzieł sztuki kilka albo nawet i kilkanaście, więc można się najeść. Co prawda płacisz jak za zboże, ale kto bogatemu zabroni ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@SipaXtra: Szanuję za szczerą odpowiedź :)

Ryzyko jakie niesie za sobą jedzenie surowej wieprzowiny to zarażenie włośnicą - pasożytem. Było to istotne ryzyko kiedyś. Jednak dzięki współczesnemu reżimowi sanitarnemu oraz nowoczesnym metodom chowu, oraz wykorzystaniu przetworzonych i odkażonych pasz to ryzyko jest ekstremalnie niskie, bliskie zeru. Oczywiście w odniesieniu do świń z legalnych, zamkniętych hodowli.

Wciąż odradzałbym spożycie krwistej wieprzowiny osobom ze szczególnie wrażliwym układem odpornościowym: dzieciom, osobom starszym, kobietom w