Aktywne Wpisy

marokoko 0
Od początku #wojna #ukraina z #rosja mówiło się z całkiem dużą dozą przekonania, że w wojnie napastniczej stosunek ofiar obrońców do atakujących wynosi spokojnie od 1:5 do 1:10. Czyli na jednego obrońcę ginie od 5 do 10 napastników.
Dane z Pentagonu (z połowy kwietnia 2023) oraz raport norweskiego szefa ministerstwa obrony, Erika Kristoffersena, jasno wskazują na to, że w tej wojnie na jedną ukraińską ofiarę przypada od 1.2 do 2 rosyjskich ofiar,
Dane z Pentagonu (z połowy kwietnia 2023) oraz raport norweskiego szefa ministerstwa obrony, Erika Kristoffersena, jasno wskazują na to, że w tej wojnie na jedną ukraińską ofiarę przypada od 1.2 do 2 rosyjskich ofiar,
Wymieniam pokrycie dachu i wełny.
Czy technologia firmy Thermano 140mm to dobry pomysł? Namawia mnie na to handlowiec, nie musiałbym rwać kartongipsow. Czy grubość 140mm jest ok?
Ktoś miał do czynienia i coś poradzi?
Jakiś czas temu mieliśmy tez inny wątek na jego temat, mogę poszukać jak chcesz.
Folia może dawać paroizolacyjnosc, ale to wydaje mi się że to jakis śladowe polepszenie parametrów bo styro dobrze izoluje, a w szpary można dać pianę zamkniętokomorkowa