Wpis z mikrobloga

4-dniowy tydzień pracy to naprawdę mógłby być gamechanger. Co prawda mój stosunek do kariery zawodowej od kiedy ją zacząłem jest jaki jest i czasami tęsknię mocno za studiami, tak z tym jednym dodatkowym dniem czuję trochę większy komfort przed zbliżającym się poniedziałkiem ( ͡° ͜ʖ ͡°)

Piątek spokojnie można wykorzystać na dojście do siebie. A i tak zostają ci później dwa dni. Rozmarzyłem się.

#korposwiat #pracbaza
  • 5
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@crewlove: Mnie się wydaje, że takie coś to moze funkcjonować w wielkich korpo pokroju BIG4, skąd pewnie takie pomysły przychodzą, bo ludziom kipi w głowie od roboty a coś trzeba zrobić żeby utrzymać obraz przyjaznego środowiska pracy. A może się mylę i jesteśmy przed taką samą sytuacja jak kiedyś pracujące soboty.
  • Odpowiedz
@Niepogadam: Tak, nie dopisałem, że patrzę głównie z perspektywy pracy biurowej w instytucji finansowej. Do ilu innych branż taki model dałoby się przenieść - nie wiem. Jest to temat na głębszą rozkminę.
  • Odpowiedz
@Ja-qb: niestety w miejscach w których pracuję/pracowałem największą elastycznością była możliwość przyjścia między 8 a 10, a co tu dopiero 4na4 xD
  • Odpowiedz