ile może być warty taki Simsonek? wyjęty z piwnicy po dziadku, opłaca się w ogóle go restaurować czy lepiej sprzedać? koła oryginalne też są. więcej zdjęć w kom #motoryzacja #motocykle #motomirko
@gooway: z takiego stanu robiąc Trophy (tyle, że miałem prawie wszystkie części, poza tylną lampą) całość z rejestracją wyszła mnie około 8k. Wszystkie prace (włącznie z blacharką i lakierowaniem) we własnym zakresie, jedynie szlif cylindra mi firma zrobiła.
@gooway: za 1k pewnie ktoś by wziął jeśli blachy nie są zgnite. Samemu robić można, ale zlecić to już będzie kosztować sporo ponad 6k zl jak nie więcej.
@gooway: osobiście gdybym miał Simsona sr2 bo o nim mowa to dał bym ci za to 300-400zł. Bo remont tego z dokupieniem części w profesjonalnym zakładzie będzie wynosił około 20 tys zł. U jakiegoś gościa co się tym samemu zajmuje może w 10 tys się zmieścisz. Mówimy o przywróceniu go do pelnego funkcjonowania jak z fabryki.
@gooway: a papiery ma? ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Komentarz usunięty przez autora
Bo remont tego z dokupieniem części w profesjonalnym zakładzie będzie wynosił około 20 tys zł. U jakiegoś gościa co się tym samemu zajmuje może w 10 tys się zmieścisz.
Mówimy o przywróceniu go do pelnego funkcjonowania jak z fabryki.